Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeli MEB ve Üniversite İdari Personeli Açıklaması

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeli MEB ve Üniversite İdari Personeli Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''yardımcı hizmetler sınıfı personeli genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Atama ve yer değiştirme yönetmeliği düzenlenmeli, sorunlar çözülmelidir. MEB ve üniversite idari personelinin talepleri görmezden gelinmemelidir.'' dedi.

Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerektiğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bunun devlete hiçbir maliyeti yok. 657 sayılı Kanun’dan yardımcı hizmetler sınıfını kaldırın, mevcuttaki personeli de genel idare hizmetleri kapsamına alın diyoruz. Ek gösterge konusundaki adımlar sadece belirli meslek gruplarıyla sınırlı kalmamalı, bütün kamu görevlilerini kucaklayacak, beklentilerini karşılayacak şekilde atılmalıdır. Bu çerçevede yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da ek gösterge kapsamına alınmalıdır.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmelerin, atama ve yer değiştirme yönetmeliğine ilişkin sorunlarının, beklentilerinin, taleplerinin olduğunu dile getirerek, “Yayınladığımız Odak Analiz’de sorunu da çözümü de ortaya koyduk. Bakanlık, gecikmeden atama ve yer değiştirme yönetmeliğini düzenlemeli, sorunları çözmelidir. Sistemsizliğin sistem hâline geldiği duruma son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığı ve üniversite idari personelinin sorunlarına değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şeflerin, memurların, hizmetlilerin, üniversitelerdeki idari personelin, mutfaktaki tüm görünmez kahramanların alın terinin karşılığının verilmesi, haklarında iyileştirme yapılması çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.