Yalçın'dan Toplu Sözleşme Açıklaması

Yalçın'dan Toplu Sözleşme Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir kez daha toplu sözleşme sistematiğinin değişmesi gerektiğinin altını çizdi, toplu sözleşme masasında yetkili ile yetkisizin aynı masada oturmasının ve sendika üyesi ile üye olmayanın aynı haklardan yararlanmasının adil olmadığını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz 3 milyon kamu görevlisinin, 2 milyon memur emeklisinin, yani 5 milyonu aşkın insanın; 4 kişilik aile sayarsak 20 milyon insanın milli gelirden alacağı payı toplu sözleşme masasında belirleme stresini, yükünü sırtında taşıyan bir emek örgütü olarak o masaya örgütlü gücümüzle oturuyoruz. Yasanın merhameti ile o masada bulunmuş bir yapı değiliz. Bizim o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar?’ın cevabı o zaman verilmeli. Bunun yolu örgütlenmenin önemini kavramaktan geçiyor.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.