Vekâlet Veya Geçici Görevle Başka Kurumda Olan Memurun Hastalık Raporunu İzne Kim Çevirir?

Vekâlet Veya Geçici Görevle Başka Kurumda Olan Memurun Hastalık Raporunu İzne Kim Çevirir?

KamuAjans.Com-Hastalıkları sebebiyle haklarında düzenlenmiş raporlara istinaden memurların izin kullanabilmesi, bu raporların ilgili makamlar tarafından hastalık iznine çevrilmesi halinde mümkün olabilmektedir.

Hastalık raporlarına usul ve fenne aykırı bulunarak hastalık iznine çevrilmemesi hali de söz konusu olabilmektedir.

Hastalık raporunu kuruma iletilmesi ve hastalık iznine çevrilmesi

Hizmetlerde aksamaya yol açılmaması ve raporun usul ve esaslara uygunluğunun belirlenmesi bakımından, hastalık raporunun aslı veya bir örneği en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine ulaştırılır. Örneği gönderilen raporun aslı ise hastalık izni bitiminde ilgili amire verilir.

Memur hakkında düzenlenmiş hastalık raporunda gösterilen süre kadar hastalık iznini, memurun görev yaptığı kurumda hastalık izni vermeye yetkili kılınmış olan amir verir. Yurt dışında verilecek hastalık izinlerinde ise misyon şefinin onayı zorunludur.

Vekalet veya geçici görev nedeniyle başka kurumda olanların hastalık izni

Geçici görev veya vekâlet görevi sebebiyle başka kurumlarda görev yapan memurlara, görev yapmakta oldukları (vekalet veya geçici görevle bulunduğu) kurumların hastalık izni vermeye yetkili amirleri tarafından hastalık izni verilir. Geçici görevle yurtdışında bulunan memurların hastalık izni ise görev yapılan yerdeki misyon şefleri tarafından verilir.

Memurun, görev yapmakta olduğu (vekalet veya geçici görevle bulunduğu) kuruma süresi içinde ilettiği hastalık raporunun mevzuattaki usul ve esaslara uygun olmadığı hallerde, raporu hastalık iznine çevirmeyerek bu durumu memura bildirip göreve başlamasını isteme yetkisi de görev yapmakta olduğu (vekalet veya geçici görevle bulunulan) kuruma aittir.

Memurun, görev yapmakta olduğu (vekalet veya geçici görevle bulunduğu) kuruma süresi içinde ilettiği hastalık raporunun fenne aykırı olduğu konusunda ilgili kurumda tereddüt oluştuğu hallerde, memurun Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan en yakın bir hakem hastaneye sevk işlemi de yine aynı kurum tarafından yapılır.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.