Uygulanmayan Kararlar Toplu Sözleşmeye Güveni Yok Eder!

Uygulanmayan Kararlar Toplu Sözleşmeye Güveni Yok Eder!

KamuAjans.Com-Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşmede imza altına alınan ve hala uygulanmayan maddeleri bir kez daha gündeme taşıyarak, “Uygulanmayan toplu sözleşme kararlarının uygulaması başka bahara mı kaldı? Böyle bir sonuç toplu sözleşmeye güveni yok eder. Kabul edilemez” dedi.

“Toplu sözleşmenin altında imzası olanlar bellidir ve sorumlulukları açıktır” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in bunları unutmadığının altını çizdi. Genel Başkan Koncuk açıklamasında, vergi dilimleri, mülakatsız öğretmen ataması, genç işsizlik gibi bir çok konuda bir an önce adımlar atılması gerektiğini de belirtti.

Koncuk açıklamasında;

“Uygulanmayan toplu sözleşme kararlarının uygulaması başka bahara mı kaldı? Böyle bir sonuç toplu sözleşmeye güveni yok eder. Kabul edilemez. 4-C, üniversiteli işçilere memur kadrosu, KİT ücret gruplarının 3'e düşürülmesi vb. 21 konuyu kimse unuttuk zannetmesin. Yüzünüze çarparız. Uygulanmayan 21 madde uygulanmadığı sürece kimse palavra atmasın.

TİS'in altında imzası olanlar bellidir ve sorumlulukları açıktır. Unutmadık. Toplu sözleşmeyi, çalışma hayatının problemlerini öteleyerek kimse bir yere varamaz. 2 milyon 600 bin memur bu konuda adım atılmasını bekliyor. Vergi dilimlerini, atama ve görevde yükselmelerde yaşanan haksız ve adaletsiz uygulamaları düzeltmek, beklentilerimize uygun cevap hakkımızdır.

Mülakatsız öğretmen ataması ve genç işsizliğin acil kararlarla çözümü mutlaka sağlanmalı, İİBF'li, MYO'lu genç işsizlere umut verilmelidir. Unutulmasın ki, çalışma hayatı doğrudan ülke geleceği ile ilgilidir, "Sonra bakarız" anlayışı ülkeyi geleceğe taşıyacak bir anlayış değildir. Kamuda ayrıştırıcı politikalara, başka paralel anlayışlara izin verilmemeli tüm mevzuat herkesi kucaklayacak bir anlayışla düzenlenmelidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.