Üst Düzey Memurlara Yılbaşında İlave Zam Verilecek Mi?

Üst Düzey Memurlara Yılbaşında İlave Zam Verilecek Mi?

Kamuajans.com - 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak Devlet memurlarının maaşına %4 oranında zam yapılacak olmasının yanı sıra kamu görevlilerinden bazılarına ilave maaş artışları da yapılacak.

Kamuajans.com - Konuya ilişkin belirlemelerin yer aldığı 4.Dönem Toplu Sözleşmede, maaşları ücret ve tazminat göstergesine göre ödenen Devlet memurlarına (genellikle üst düzey memurlar) ilişkin hükümler de yer almıştır.

Maaş katsayılarındaki %4 oranındaki artıştan yararlanacak olan üst düzey memurlarla ilgili olarak; “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) ve (III) sayılı Cetvellerde yer alan ücret göstergeleri ‘2.280’ rakamının eklenmesi suretiyle uygulanır.” denilmiştir.


Toplu sözleşme hükümleri

2013 yılında imzalanan ve 2014-2015 yıllarını kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşmede; “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli II ve III sayılı Cetvellerde yer alan ücret göstergeleri ‘2.280’ rakamının eklenmesi suretiyle uygulanır.” denilmiştir.

2.Dönem Toplu Sözleşme gereği 2014 ve 2015 yıllarında hüküm ifade eden bir uygulamanın sonraki yıllarda da hüküm ifade edebilmesi, benzer bir hükmün ilgili dönemlere ilişkin toplu sözleşmelerde de yer alması ile mümkün olabileceğinden, söz konusu hüküm 2015 yılında imzalanan 3.Dönem Toplu Sözleşmede ve 2017 yılında imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşmede de aynı şekilde yer almıştır.


İlave maaş artışı var mı?

375 sayılı KHK eki Cetvellerdeki ücret göstergeleri yasal bir düzenlemeyle değişmediğinden, halen uygulanmakta olan “2.280” artırımlı ücret göstergelerinin 2018 ve 2019 yıllarında da uygulanabilmesi için bu yıl imzalanan Toplu Sözleşmeye de aynı şekilde hüküm konuldu.

Buna göre, üst düzey memurlar  hakkında 2018 yılında geçerli olacak ücret göstergesi rakamları ile 2017 döneminde geçerli olan ücret göstergesi rakamları aynı olacağından, üst düzey Devlet memurları için 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli ilave bir maaş artışı söz konusu olmayacaktır.

memurunyeri.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.