Üniversiteli İşçiler Aileleriyle Yaşamak İstiyor

Üniversiteli İşçiler Aileleriyle Yaşamak İstiyor

4857 sayılı yasaya göre çeşitli kurumlarda Kadrolu İşçi unvanı ile çalışmaktayız. Eş durumu, sağlık, eğitim durumları nedeniyle farklı şehirler ve farklı kurumlara nakil olmak istiyoruz.4857 yasada nakil tayin, yer değiştirme vb konularda bir açık hüküm olmamasından dolayı bu konudaki girişimler sonuçsuz kalıyor. Özellikle belediyelerde çalışan 4857’li kadrolu işçiler bu konuda daha büyük ve çözülemez sorunlar yaşıyor.

 AİLELERİYLE YAŞAMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER

 Borçlar kanuna göre iş akdinin devri ile sorunun çözüleceği gibi bir yorum yapılsa da bulunan girişimler kurumların ret cevabı ile başarısızla sonuçlanmıştır.611 sayılı yasa ile gerçekleştirilen uygulamanın emsal teşkil edeceği yeni bir yasal düzenleme ile kamuda çalışan kadrolu işçilerin kanayan yarası haline gelen tayin, nakil, yer değiştirme konularında; anayasamızdaki hakların eşitliği, aile birliğinin sağlanması ve korunması, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi haklardan yararlanabilmemiz için ivedilikle bir düzenleme yapılmasını istiyoruz.

Geçmiş döneme bakıldığı zaman hükümetimizin konu ile ilgili başlattığı çalışmalarda bulunmakta. Özellikle 2016 yılı Toplu İş Sözleşmesinin 36. Maddesinde konu ile ilgili çalışmaların yapılacağı imza altına alınmış fakat daha fazla ilerleme kat edememiştir. Aynı maddede bulunan 4C’li olarak görev yapan arkadaşlarımıza 4B yolu açılmış lakin üniversiteli işçiler ile ilgili bütün yollar kapatılmıştır. 2013 yılında sözleşmeli personelleri kadroya alan, sayısı 900.000’i bulan taşeron işçi kardeşlerimizi kadroya alan iradenin yıllardır devlet kurumlarında görev yapan, kadrosu olan tek talebi statü değişikliği olan ve sayısı ortalama 250.000 olan, herhangi bir maliyeti olmayan üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçişlerini yapacağı ümidini taşımaktayız. 

Aile birliğinin sağlanması, görevde yükselme ve çalışma barışı adına çok önemli gördüğümüz bu konunun en kısa zamanda çözülmesi için yetkili mercilerin bir an önce çalışmalarını bitirip bizlere yardım etmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.