Üniversite Memurlarına Tayin Hakkı Verilir Mi ?

Üniversite Memurlarına Tayin Hakkı Verilir Mi ?

KamuAjans.Com- Üniversite idari personelinin en önemli sorunu tayin haklarının olmaması,diğer kurumlara atanan personellerle aynı şartlar altında KPSS'yle atanmalarına rağmen tayin hakkından mahrum olmak yapılan büyük bir haksızlık olarak görülüyor.Yeniden düzenlenmesi düşünülen 657 ve yök kanununda bu konu hakkında değişiklik olacak mı ?

Çalışan personellerin en büyük derdi ve gelecekteki en büyük kaygısı tayin hakkı.Kurumlararası geçişlerle,muvafakat gibi sorunlarla uğraşmaktansa tayin haklarının olmasını talep ediyorlar.En azından kanunda üniversiteler arası geçiş hakkı tanınmalıdır.

Özellikle 2002 yılından sonra izlenen yükseköğretim politikaları ile Türkiye’nin her bölgesinde yeni yükseköğretim kurumları açıldı ve sayıları arttı. Bu kurumlarda personel istihdamının ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılması sebebi ile de ülke içinde karşılıklı olarak insan kaynakları sirkülasyonuna sebep olmaktadır.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi kamu personelleri “özür durumu, eş durumu, sağlık durumu” ya da diğer rutin uer değiştirme usulleri ile talepleri doğrultusunda tayin ta isteyebilirken maalesef üniversite idari personelleri olarak böyle bir hakkı bulunmamaktadır.

Kurumlar arası nakillerde ise üniversitelerin özerk olması nedeni ile üst yönetimin keyfi kararları ve tasarrufları nedeni ile muvafakat engeli ile karşılaşılmaktadır.

Bu bağlamda üniversitelerde çalışan idari personeller tayin ve nakil konusunda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve diğer ilgili mevzuatta düzenleme yapılmasını talep ediyor..



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.