Türkiye Kamu Sen Toplu Sözleşme Talepleri

Türkiye Kamu Sen Toplu Sözleşme Talepleri

Son verilere göre Türkiye'de üye sayısını arttıran ikinci sendika olan Türk Eğitim Sen'in Genel Başkanı İsmail Koncuk memurların hakkını savunan açıklamalarına devam ediyor.Özellikle son dönemde memurların beklentilerini karşılayan açıklamaları ile memurların sosyal ve finansal durumları hakkında taleplerde bulunan Koncuk bakanlığa başvuru hazırlığı yapıyor.

Türk Eğitim sen ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sendika olmanın gereğini yerine getirerek üyelerinin talepleri doğrultusunda bakanlığa kamu çalışanlarının taleplerini ileteceklerini belirtti.

24 Temmuz 2017 tarihinde bakanlığa yapacakları başvuru ile memurların ve emeklilerin zam taleplerini bakanlığa ileterek 2018 ve 2019 yılında yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçeceklerini belirtti.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Açıklamaları;

Türkiye Kamu Sen olarak, teşkilatlarımız ve üyelerimizden gelen teklifleri, talep haline getirdik.24 Temmuz'da ilgili makama ileteceğiz.Nasip olursa yarın, Türkiye Kamu Sen olarak, 2018 ve 2019 yılları için memurlarımız ve emeklilerimiz için zam talebimizi açıklayacağız.

Türkiye Kamu Sen oransal zammın yanısıra, ekonomik büyümeden pay ve refah payı da talep edecektir.Çünkü,enflasyon oranında zam sıfır zamdır.Oransal zammın yanısıra, seyyanen zam, düşük maaşlı memuru korumanın en önemli yoludur.Oransal zammın yanısıra seyyanen zam da isteyeceğiz.Türkiye Kamu Sen'in talep edeceği zam oranı ülkemizin ekonomik gerçeklerine ve memurlarımızın insanca yaşama düzeyine uygun olacaktır. 


“2018 Yılında En Düşük Memur Maaşına 738,36 TL, Ortalama Memur Maaşına 920,35 TL Zam İstiyoruz

Buna göre Türkiye Kamu-Sen olarak Hükümetle yapılacak toplu pazarlık masasına;

2018 yılı için ocak ayından geçerli olmak üzere seyyanen net 150 TL, %10+%10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren %3’lük zam,

2019 yılı için ise yine ocak ayından itibaren seyyanen net 150 TL ve %8+%8 artış ile %3 oranında ekonomik büyüme ve refah payı artışı talep ediyoruz.

Mali haklara ilişkin olarak gündeme getireceğimiz artış tekliflerimiz, 2018 yılının bütününde en düşük dereceli memur maaşı için 738,36 TL, ortalama memur maaşı için ise 920,35 TL zam anlamına geliyor.

2019 yılı için de en düşük memur maaşına 779,78 TL, ortalama memur maaşına ise 965,24 TL zam istiyoruz.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.