Trabzon'da 549 Memur Görevden Uzaklaştırıldı

Trabzon'da 549 Memur Görevden Uzaklaştırıldı

KamuAjans.Com-Trabzon'da, 15 Temmuz'dan bu yana Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirtilen 549 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı, 8 kişi tutuklandı.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik adli ve idari işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde bugüne kadar 560 kişi hakkında işlem yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu kişilerden 2 mülki idare amirinin yanı sıra 206'sı İl Emniyet Müdürlüğü, 22'si Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1'i Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2'si Kredi ve Yurtlar Kurumu, 292'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4'ü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1'i İl Müftülüğü, 4'ü Trabzon Vergi Dairesi, 2'si Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, 10'u Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, 1'i Orman Bölge Müdürlüğü, 1'i İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1'i de TÜİK İl Müdürlüğünde görevli olmak üzere 549 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu kişilerden 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli bir personelin yanı sıra 7 polisin tutuklandığı, İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 kişi ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 kişi hakkında da mahkemece adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedildiği kaydedildi.

Gözaltında bulunan 1 mülki idare amiri hakkındaki işlemlerin ise sürdüğü belirtildi.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.