Toplu Sözleşmenin Sorunlu Alanları Yeniden Düzenlenmelidir

Toplu Sözleşmenin Sorunlu Alanları Yeniden Düzenlenmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri sendikacılığı olarak toplu sözleşme hakkını elde ederek önemli bir merhaleyi geçtiklerini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin toplu sözleşmesiyle işçilerin toplu sözleşmeleri arasında birçok fark olduğunu, bu farkların ortadan kaldırılmasını, sorunlu alanların çözüme kavuşturulmasını istediklerini vurguladı.

Dayanışma aidatı konusuna da değinen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kanunun dayanışma aidatına mesafeli duruşundan kaynaklı durumu göz önünde bulundurarak muadili bir teklifi her toplu sözleşme masasına sunuyoruz. Diyoruz ki toplu sözleşme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine yüzde yüz artırımlı ödensin. Diğer kamu görevlileri bundan faydalanacaksa yetkisiz olanlar gibi sendikasız olanlar bundan faydalanacaksa bu kısım ayrıca tartışılsın ve emeğin hakkı teslim edilsin. Siz birçok şeyden feragat ederek gayret gösterirken, herkesin aynı değerlendirildiği bu sistemin kabulü asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.