Terör Örgütleri İle Mücadeleyi Sulandırmaya Başbakanlık 'DUR' Dedi

Terör Örgütleri İle Mücadeleyi Sulandırmaya Başbakanlık 'DUR' Dedi

KamuAjans.Com-Başbakanlık idarelere verilen dilekçeler hakkında genelge yayınladı.

 Demokratik katılım sağlayan araçlardan dilekçe hakkı, başta anayasamız ve 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir.Mezkkur kanunun 4 üncu maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı,soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerekmektedir.

Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı,oluşum ve gruplarla mücadele, idarelere dilkçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir.

Ancak bu kapsamda; söz konusu ,örgüt,yapı,oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iktisaki yahut bunlarla irtibatlı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı,soyadı,imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.