Temmuz'da En Düşük Memur Maaşı ve En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Artacak?

Temmuz'da En Düşük Memur Maaşı ve En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Artacak?

Kamuajans.com - Devlet memuru ve emeklilerinin maaşlarına 1 Temmuz 2017 tarihinden geçerli olarak %4+enflasyon farkı oranında artış yapılacak olması ve enflasyon farkının da yaklaşık %3 oranında bekleniyor olması, en düşük memur maaşı ile en düşük emekli maaşının bu yıl Temmuz ayında ne kadar olacağı konusunda tahmini bilgiler verebiliyor.

Kamuajans.com - Toplu Sözleşme gereği, kamu çalışanlarının aylık ücretlerine 1/7/2017 tarihinden geçerli olarak %4 oranında zam yapılacak ve 2017 yılı ilk altı aylık döneminde enflasyon oranının %3’ten fazla çıkması halinde fazla çıkan kısım %4’lük maaş zammına ilave edilecek. Yılın ilk beş aylık dönemine bakıldığında, enflasyon farkının yaklaşık %3 oranında olması bekleniyor.

En düşük memur maaşı ve en düşük emekli maaşının Temmuz ayında ne kadar olacağını hesaplarken enflasyon farkın %3 oranında olacağını varsaydığımızdan, bulacağımız tutarlar ile enflasyon farkının kesinleşmesi sonrası bulunacak tutarlar arasında farklılık olabilecektir.


En düşük memur maaşı ve en düşük emekli maaşı

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki bir kadroda 14/2’den göreve yeni başlayan ilköğretim(ortaokul) mezunu, bekar (ya da evli olup eşi çalışan) ve çocuksuz personel en düşük memur olarak kabul edilmekte ve bu memura ödenecek maaş da en düşük memur maaşı sayılmaktadır.

Emekli Sandığı Kanununa tabi memur emeklilerine bağlanacak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığının alt sınırı,14/2’nin kademe göstergesi ve 30 fiili hizmet yılı esas alınarak hesaplanmakta ve bu şekilde bulunan tutar en düşük emekli maaşı sayılmaktadır. .

Memur ve emekli maaşının en düşük miktarları (2017 yılı Temmuz ayında)*

Maaş

Ocak 2017

Temmuz 2017

Artış Miktarı

En Düşük Memur Maaşı

2.255 TL

2.403 TL

148 TL

En Düşük Emekli Maaşı

1.750 TL

1.873 TL

123 TL

*Enflasyon farkı zammı yapılmayacağı varsayılmıştır.

*Çalışanlar için gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

*Çalışanların bireysel emeklilik sitemine dahil olmadığı varsayılmıştır.  

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.