Stajyer Memurların Alacağı Aylık Miktarı

Stajyer Memurların Alacağı Aylık Miktarı

Kamuajans.com - 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu hükümleri kapsamında, uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’deki merkez veya temsilciliklerinde stajyer memur olarak görevlendirilecek olanlara, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde kurumları tarafından yapılacak ödemenin aylık net tutarı en az 9.990 TL olacak.

Kamuajans.com - Kamu kurumlarının (merkezi idare kapsamındaki) personeli, Dışişleri Bakanlığınca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’de yerleşik bulunan merkez veya temsilciliklerinde stajyer memur olarak görevlendirilebiliyor.

<br />

Bu şekilde yapılan görevlendirmelerin süresi en çok 2 yıl olurken, gerek görülmesi halinde bu süre bir katına kadar uzatılabiliyor.

<br />

Stajyer memur görevlendirmesi, Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla her yıl kurumlar için belirlenen yurt dışına gönderilecek personel sayısı kontenjanından karşılanıyor.

<br />

Görevlendirme, personelin kurumunun ilgili olduğu Bakanın onayı ile yapılıyor.

<br />

Öte yandan, stajyer memur olarak görevlendirilecek kamu görevlisinin; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birinden (A) düzeyinde puan almış olması veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması gerekiyor.

<br />

<strong>Stajyer memurun maaşı</strong>

<br />

Stajyer memur olarak görevlendirilenler, mali ve sosyal haklarını kendi kurumlarından almaya devam ederler.

<br />

<strong>**Aylık ödemeleri:  </strong>Bu şekilde görevlendirilenlere mali ve sosyal haklar kapsamında kurumları tarafından bir ayda yapılan toplam ödeme tutarının, 104.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan tutardan az olması durumunda, aradaki fark herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan her ay kurumları tarafından ayrıca ödenir.

<br />

2017 yılı ilk altı ayına ilişkin belirlemelere göre, stajyer memura yapılacak ödemenin aylık net tutarı en az 9.990 TL olacak.

<br />

<strong>**Harcırahları: </strong>Stajyer memurun görevlendirmesinin asıl görevlerine ilişkin memuriyet mahalli dışına yapılması halinde, bu yerlere ilk gidişleri ve kurumlarına dönüşleri için kurumları tarafından sürekli görev harcırahı ödenir.

<br />

<strong>**Yükümlülükleri:</strong> Bu şekilde görevlendirilenler, stajyer memur olarak geçirdikleri sürenin iki katı kadar mecburi hizmetle yükümlüdürler.

<br />

Stajyer memurluk görev süresi bitiminde görevine başlamayanlar, memuriyetten çekilmiş sayılırlar ve kendilerine kurumlarınca yapılmış (aylık ve yol giderleri dahil) bütün masrafları iki kat olarak geri öderler. Görevlendirme süresi bitiminde görevine başlayan ancak mecburi hizmetini bitirmeden ayrılan veya ceza alarak memurluktan çıkarılanlar, mecburi hizmetlerinin eksik kalan kısmiyle orantılı miktarı iki kat olarak öderler.  <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.