Sözlü Sınav Torpil, Adam Kayırmadır

Sözlü Sınav Torpil, Adam Kayırmadır

KamuAjans.Com-Kamuda adalet ve liyakat ilkeleri derinden sarsılmaya devam ediyor. Dillerinden Hz. Ömer adaletini düşürmeyenler şeytan işlerine kalkışıyor. Milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyalım diye ortalıkta gezenler kamuda hakkı, hukuku, birliği ve dirliği yerle bir ediyor.

Bunun en son örneği de Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapılan değişiklikle tüm kadrolar için yapılacak sınavlarda sözlü mülakat şartının getirilmesi olmuştur.

Yapılan düzenlemede başarı puanı 70’den 60’a indirilmiş fakat sözlü sınav getirilmiş ve sınavın başarısının yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalamasına göre olacağı düzenlenmiştir. 12 Şubat 2017’de Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı sınavlarda da bu değişiklikler uygulanacaktır.

Kamuda sözlü sınavın torpil, adam kayırma ve hak edenin değil de kendi istediğini kadrolara yerleştirmenin yöntemi olduğu gayet açıktır. Kul hakkı yemenin resmi mevzuatta yer alan yöntemidir. Kamuda sözlü sınav olupta adaletle karar verildiği, objektif kriterlerin esas alındığı bir tane bile sınavı tarih daha yazmamıştır.

En son Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili olarak yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlıyor ve kaygılanıyoruz.

Bu kadrolar için yıllarca bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlarla birkaç kişinin iki dudağı arasında bırakarak onların iradesini de ahbap çavuş ilişkisine, siyasetçiye, referans mektuplarına teslim etmek herşeyden önce devlete ve kamuya olan inancı derinden sarsacak, kamu çalışanları arasında huzur ve çalışma barışı yok olacaktır.

Kıymetli Basın Mensupları;

İptali içinde en kısa sürede hukuki süreci başlatacağımız bu düzenlemenin kabul edilebilecek bir hali yoktur. Birçok kamu kurumunda yapılan sözlü sınavların Danıştay kararları ile iptal edildiği düşünüldüğünde bunun yanlışlığının hukuk tarafından da tescilli olduğu açıktır. Sözlü sınavının VHKİ, Memur ve şoför kadrolarına kadar indirilmesi işin ne kadar çığırından çıkartıldığının da delilidir.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için acil çağrı yapıyor ve bu rezaleti sonlandırın diyoruz. Aksi takdirde kamuda huzur bozulur,15 Temmuz birlik ve beraberlik ruhuna yapılacak en büyük ihanetlerden biri yaşanır.

Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum.

Türk Sağlık-Sen 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.