Sivil Memurlara Yeni Kazanım

Sivil Memurlara Yeni Kazanım

Kamuajans.com - Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki sivil memurlar hakkında idari soruşturma yürütülen Disiplin Kurulları’na sendika temsilcisi de üye olarak katılabilecek.

Kamuajans.com - Büro Memur-Sen’in girişimleriyle memurlara yeni bir kazanım daha elde edildi. Büro Memur-Sen’in, 30 Aralık 2016 tarihinde yapılan Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında gündeme getirdiği ve yargıya taşıdığı “Disiplin kurulu toplantılarında sendika temsilcilerine de yer verilmelidir” talebi, Olağanüstü hal kapsamında Resmi Gazete’de yayımlanan 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hayata geçti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında Disiplin Kurulları’na sendika temsilcileri katılabilirken, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapan sivil memurlar için bu durum söz konusu değildi. Büro Memur-Sen’in bu adaletsizliğin giderilmesi için sarf ettiği mücadele 682 sayılı KHK ile tarih oldu. KHK’da “Disiplin kurullarında, kanuna uygun olarak bir sendikaya üye olan personelin soruşturma dosyasının görüşülmesi sırasında, sendika temsilcisi de disiplin kuruluna üye olarak katılır” ibaresine yer verilerek disiplin kurulu toplantılarında sendika temsilcilerinin katılmasının önü açıldı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Büro Memur-Sen olarak sivil memurların sorunlarının çözüme kavuşması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Yanbaz, “Bu kazanım sivil memurlarımıza hayırlı olsun. ‘Disiplin Kurulu toplantılarına sendika temsilcilerine de yer verilmelidir’ talebimizin hayata geçirilmesi sevindirici bir gelişme olmuştur. Genel yetkili sendika olarak üyelerimize, kamu görevlilerine ve ülkemize yeni kazanımlar elde etmeyi sürdüreceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.