Prim Alan Bazı Personele İlave Ödeme Yapılacak

Prim Alan Bazı Personele İlave Ödeme Yapılacak

KamuAjans.Com-Teşvik primi ödemesinden yararlanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline, yılda bir defa olmak üzere ilave ödeme de yapılacak. Kamu görevlilerinin 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda belirlemeler içeren 4.Dönem Toplu Sözleşmede, teşvik priminden yararlanan bazı kamu görevlilerine ilave ödeme yapılmasına imkan veren hükümler de yer aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında bazı personele üretimi teşvik primi ödeniyor

969 sayılı “Tarım Ve Köyişleri Bakanlığının Merkez Ve Taşra Kuruluşlarına Döner Sermaye Verilmesi Hakkında Kanun”, döner sermaye işletmelerinden elde edilen kârın % 80'ine kadar olan kısmının Bakanlık kadro ve pozisyonlarında bulunan personelden kârın elde edilmesinde emeği geçen personele (memur ve 4/B personel) katkıları oranında ve asgari ücretin yıllık brüt tutarının iki katını aşmamak üzere üretimi teşvik primi olarak ödenmesine imkan vermektedir.

Kanundaki bu düzenlemeye dayanılarak çıkarılan “Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Uygulama Yönetmeliği” ile de, Bakanlığa bağlı döner sermayeli işletmelerin malî ve idarî işlemleri ile elde edilen kârdan üretimi teşvik primi dağıtılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bu düzenlemelere göre, bir personele bir yılda ödenecek üretimi teşvik priminin brüt miktarı, dağıtıma esas kârın elde edildiği yıla ait asgari ücretin yıllık brüt tutarının iki katını geçemez. 2017 yılında asgari ücret rakamlarına göre, döner sermaye işletmelerinin 2017 yılına ilişkin kârından dağıtılacak üretimi teşvik primi, bir personel için en çok brüt 42.660 TL olabilecek. Bu tutardan gelir vergisi ve damga vergisi de kesiliyor.

Üretimi teşvik primi ödenen personele ilave ödeme yapılacak

Bu yıl imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşmede, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında üretimi teşvik priminden yararlanan personele ilave ödeme yapılması imkanı getirildi.

Yapılan belirlemeye göre; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında üretimi teşvik priminden yararlanan personele, söz konusu ödemelerin yapılmasından önce ve yılda bir defa olmak üzere, 6000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ilave ödeme yapılacak.

2018 yılının ilk altı ayında geçerli olacak aylık katsayısına göre miktarı en çok 640,89 TL tutarında olacak bu ödemeden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılacak.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.