Özel Okul Personelinin Siyasi Partiye Üye Olma Durumu

Özel Okul Personelinin Siyasi Partiye Üye Olma Durumu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 95178074-405.01-E.11126906 sayılı Tereddüte Düşülen Husus konulu 7 Haziran 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Daire Başkanı Mehmet Baran imzalı resmi yazıda ''Özel öğretim kurumlarında görev alan eğitim personelinin herhangi bir siyasi partiye üye olup olmayacağı, çalışmalar yapıp yapamayacağı ve görev alıp alamayacağı noktasında tereddüte düşüldüğü ve konuya ilişkin Bakanlığımız görüşlerinin talep edildiği 1 Haziran 2018 tarihli ve 10749194 sayılı yazı incelenmiştir.

Konuya ilişkin 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 8'inci maddesinin üçüncü fıkrasında; ''Kurumların yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmetlerinde, en az dengi resmi öğretim kurumlarına atanabilmek için gerekli nitelik ve şartları taşıyanlar, resmi dengi bulunmayan kurumların yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmetlerinde ise yönetmelikte belirtilen nitelik ve şartları taşıyanlar görevlendirilir.'' hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 7'nci ve 125'inci maddeleri çerçevesinde özel öğretim kurumlarında görev alan eğitim personelinin bir siyasi partiye üye olması, görev alması ve çalışmalar yapması için ilgilinin özel öğretim kurumlarındaki görevinden ayrılması gerektiği değerlendirilmektedir.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.