Önlisans Mezunu Memurun Şube Müdürü Kadrosuna Vekalet Etme Durumu

Önlisans Mezunu Memurun Şube Müdürü Kadrosuna Vekalet Etme Durumu

Kamuajans.com - Kamu kurum ve kuruluşlarında boş olan veya geçici süreyle boşalmış olan Müdür/Şube Müdürü kadrolarına, önlisans mezunu Devlet memurlarının vekaleten atanabilmesi bazı hallerde mümkün olabilmektedir.

Kamuajans.com - Şube Müdürü/Müdür kadrolarına asil veya vekil olarak atanacakların en az 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmaları gerekirken, bazı hallerde 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunları da bu görevlere asil veya vekil olarak atanabiliyor.


Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atanmada öğrenim şartı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte, görevde yükselme uygulamalarında esas alınacak öğrenim düzeyleri de belirlenmiştir.

Bu belirlemelere göre;

-Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanacakların en az 4 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olması gerekiyor.

-Kurumların özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması şartıyla, hizmet alanına ilişkin 2 yıllık yükseköğrenim görenler de Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanabiliyor.

-Kurumların özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması şartıyla, 18 Nisan 1999 tarihi itibariyle Devlet memuru olanların Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanmasında 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmaları eğitim süresi yönüyle yeterli sayılabiliyor.

-18 Nisan 1999 tarihi itibariyle görevde bulunan ve bu tarih itibarıyla aynı zamanda iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, Müdür/Şube Müdürü kadrolarına görevde yükselme suretiyle atanmada 4 yıllık yükseköğrenim mezunu kabul ediliyor.


Müdür/Şube Müdürü kadrosuna vekâleten atanacakların asilde aranan şartları taşıması

Kamu kurum ve kuruluşlarında boş olan veya geçici olarak boşalmış olan kadrolara ait görevler, o kadroya asaleten atanabilmek için gerekli şartlara sahip olanlara vekâleten gördürülebiliyor.

Bu itibarla, yapılan atamanın vekâleten atama sayılabilmesi için, atama yapılacak kadroya asaleten atanmada aranan eğitim süresi şartının da vekaleten atanacak kişide bulunması gerekiyor.


Şube Müdürü/Müdür kadrosuna önlisans mezunu memurların vekaleti

Konuyu sadece eğitim süresi şartı yönüyle değerlendirdiğimizde, önlisans mezunu bir memurun Şube Müdürü/Müdür kadrosuna vekaleten atamasının usulüne uygun sayılabilmesi için aşağıdaki hallerden birinin varlığı gerekir:

*4 yıllık yükseköğrenim mezunu olma şartı aranan kadrolara vekaleten atanmada, 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmanın eğitim süresi bakımından yeterli olacağının kurumların özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması gerekir.

*18 Nisan1999 tarihi itibariyle Devlet memuru olanların 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olma şartı aranan kadrolara atanmasında, 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmanın eğitim süresi bakımından yeterli olacağının kurumların özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması gerekir.

*18 Nisan 1999 tarihi itibariyle 2 yıllık yükseköğrenim mezunu olma ve aynı tarih itibariyle Devlet memuriyetinde bulunuyor olma şartlarının birlikte taşınıyor olması gerekir. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.