OHAL Komisyonu Bugün Yarın Başvuru Alacak

OHAL Komisyonu Bugün Yarın Başvuru Alacak

KamuAjans.Com-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL Komisyonunun çok kısa sürede başvuru alacağını,komisyonun çok ciddi bir sekretarya gerektiği için başvuru alımının geciktiğini belirtti.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın yazısının ilgili bölümü

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile dün telefonda sohbet imkanı buldum.

Kurtulmuş, İlk duyurusu geçtiğimiz ocak ayında yapılan, ancak bugüne kadar bir türlü çalışmaya başlamayan OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'na ilişkin soruma karşılık, hazırlık sürecinin tamamlandığını belirterek, komisyonun bugün yarın başvuruları almaya başlayacağını açıklarken, devletin stratejik kurumlarında hala önemli miktarda kripto FETÖ'cülerin bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

Kurtulmuş'a OHAL Komisyonu'nun ne zaman çalışmaya başlayacağını sordum. Kurtulmuş, şunları söyledi:

'BUGÜN YARIN BAŞVURULARI ALACAKLAR'

"8 kişilik komisyon belirlenmişti. Başbakanlık Merkez Bina'da çalışmalarına başlamıştı. Çok ciddi bir sekretarya gerektiği için sekretarya ve altyapı çalışmalarını tamamlamak üzereler. Dosyaların incelenmesinde takip edilecek usuller ve yol haritası tamamlandı. Kriterler belirlendi. Başvurunun nasıl yapılacağı, nasıl değerlendirileceğine ilişkin uygulama esasları belirlendi. Bugün yarın çalışmaya başlayacaklar. Bir iki gün içinde çalışmaya başlar başlamaz, hemen başvuruları almaya başlayacaklar.

Ve bunları dosya üzerinden çalışacak. Bir mahkeme gibi değil ama ilk planlandığında da tasarladığımız gibi OHAL Komisyonu bir ara hukuki kademe olacak. Zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği kararı da biliyorsunuz. Ara hukuki karar bitmeden başvurular AİHM'de değerlendirilmeyecek. Bu önemli bir süreç. Planlandığı gibi gidiyor.

38 bin 716 görevden uzaklaştırma kararı var. 103 bin 824 de ihraç var bugün itibarıyla. Yaklaşık 140 bin kişilik bir kitleden bahsediyoruz. Bunların önemli bir kısmı müracaat edecek.

Bu komisyona başvurmak son derece kolay olacak. Zaten dosyalar biliniyor. Kolay bir süreç olacak. Ve başvurular mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacak. Biliyorsunuz komisyonun 2 yıllık bir çalışma süresi var. Ancak bu kapıyı açık bırakmak için gerektiğinde 2 yıl sonunda çalışma süresi uzatılabilir. Ama bu bütün dosyalar 2 yıl boyunca bekleyecek demek değil. Sırası geldikçe dosyalar aşağıdan incelenmeye başlanarak bir karara bağlanacak.

Komisyona başvuru yapılacağı, komisyon tarafından Başbakanlık üzerinden duyurulacak." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.