O Bürokratların 'Kamu' İle İlişiği Kesilecek!

O Bürokratların 'Kamu' İle İlişiği Kesilecek!

Kamuajans.Com – Yeni Hükümet Sistemi'nden bürokraside önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklerden birisi de üst düzey bürokratların görevden alınmaları halinde kamu ile ilişkilerinin kesilmesini kapsıyor.

Yeni Hükümet Sistemi'nden bürokraside önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklerden birisi de üst düzey bürokratların görevden alınmalarını kapsıyor. Buna göre, özel sektörden kamuya atanan bürokratlar görevden alınınca 'memurluktan' da ayrılmış olacaklar. Yani bir başka göreve atanmayacak.

Konuyla ilgili düzenlemeyeyi sosyal güvenlik uzmanı Ahmet Ünlü Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde dile getirdi.

Ünlü'nün yazısının ilgili kısmı şöyle:

Görevi sona eren üst kademe kamu yöneticilerinin kamudan ilişiği kesilecek

"Kamu görevi olmayanlar arasından üst kademe kamu yöneticisi olarak atananların görevi sona erdiğinde veya görevden alındığında tazminat ödenerek veya ödenmeden kamu görevinden ilişiği kesilebilecek. Bu yönden kamu hizmeti olmayanların üst kademe kamu yöneticisi olarak atanmaları oldukça riskli hale gelmiştir. Özel sektörde düzenli bir işi olanların üst kademe kamu yöneticisi olmayı tercih etmesi oldukça zorlaştırılmıştır."

SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.