Nüfus Çalışanlarına Mesai Verilmelidir

Nüfus Çalışanlarına Mesai Verilmelidir

Kamuajans.com - Nüfus çalışanları çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla nüfus çalışanları mesai ücreti bekliyor. Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş’in yazılı basın açıklamasıdır.

Kamuajans.com - Bilindiği üzere Sendikamız; Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılmasının yanında, ehliyet ve pasaportun da Nüfuslardan verilecek olması göçmenlerin bütün işlemlerinin yapılıyor olmasının yanı sıra  ikametgah işlemleri ve yine önümüzdeki günlerde Yüksek Okul mezunu Suriyelilerin vatandaşlık işlemleri de başlayacak olması sebebiyle nüfus müdürlüklerinde zaten yoğun olan iş yükünün yeni uygulamayla daha da artacağını, başta taşra olmak üzere personel eksiğinin olduğunu, bu sebeple personelin fazla mesai yapmak durumunda kalacağını ve bu süreçte fazla mesai yaptırılan personele ücretinin ödenmesi gerektiğini Türk Büro-Sen Genel Başkanımız Sayın Fahrettin YOKUŞ yaptığı tüm görüşmelerde yetkililere iletmişti. En son 05.12.2016 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Ahmet Sarıcan’ı ziyaret  eden Genel Başkanımız geçtiğimiz dönem kadük kalan Nüfus Kanunun, personel eksikliğinin giderilmesi ve fazla mesai yaptırılan personele çalışmalarının karşılığının ücret olarak ödenmesiyle ilgili bir düzenleme beklemekteyiz ve bu da çalışanın hakkı dedi.

Çankırı İl düzeyinde personel eksiğinin hayli fazla olduğunu hatta memuru olmayan ilçelerin olduğunun bütün yetkililerin dikkatine tekrar sunarak mesai ve özlük haklarımızın iyileştirilmesini talep ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.