Ne Yapsaydık, Masaya % 3 Zam Talebi İle Mi Otursaydık?

Ne Yapsaydık, Masaya % 3 Zam Talebi İle Mi Otursaydık?

KamuAjans.Com-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konfederasyonumuzun zam talebine ilişkin yapılan yorumları değerlendirdi. "Taleplerimize çok iyi diyenler olduğu gibi, çok fazla bulanlar da var" diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, "Fazla bulanlara, Türk İş'in, 2017 Toplu Sözleşme kazanımını hatırlatmak isterim" dedi.

"Ne yapsaydık, Toplu Sözleşmeye % 3 talebi ile mi gitseydik?" diye soran Genel Başkan İsmail Koncuk, "Nasıl olsa % 3'ün altına imza atmaya hazır olan, sözde sendikalar da var.Toplu Sözleşmenin nasıl olduğunu bilmeyenlerin, burada ahkam kesmesi hayret vericidir" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;

"Türkiye Kamu-Sen'in zam talebinin altına yazılmış 150 kadar yorum var.Bunların bir çoğunu okudum, taleplerimize çok iyi diyenler olduğu gibi, çok fazla bulanlar da var.

Fazla bulanlara, Türk İş'in, 2017 Toplu Sözleşme kazanımını hatırlatmak isterim.Türk İş, 2017 yılı için masaya %18 talebi ile oturmuş ve sonucunda %12,5 oransal zam, ek ödemeye 250 TL zam, 3000 TL bin altında maaş alanlara 90 TL iyileştirme zammı almıştır.Bu oran % 20 leri aşan bir kazanımdır.

Kamu işçilerimizin aldığı bu zammı, memura layık görmeyen bir memur, ne yapmak istemektedir?Kaldı ki, Toplu Sözleşme pazarlık demektir.Yani bu tekliflerimiz pazarlığa tabi rakamlardır.Ne yapsaydık, Toplu Sözleşmeye % 3 talebi ile mi gitseydik?Nasıl olsa % 3'ün altına imza atmaya hazır olan, sözde sendikalar da var.Toplu Sözleşmenin nasıl olduğunu bilmeyenlerin, burada ahkam kesmesi hayret vericidir.Bu anlayışın ne memura ne de emekliye hizmet etmeyeceği açıktır.

Türkiye Kamu-Sen'in o masada olmadığını, düşünmek bile istemiyorum.İmza yetkimiz olmasa da, herkes şunu çok iyi bilmelidir;"Her kazanım, altına kim imza atarsa atsın, Türkiye Kamu-Sen'in vakur, samimi ve dik duruşu ile doğrudan ilgilidir."Bizim orda olmamamızı dileyen, "Türkiye Kamu Sen olmasa da, memur ve emeklileri daha rahat pazarlasak." diyen gürûhu da unutmayın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.