Mühendisler Mülakat Değil Liyakat İstiyor

Mühendisler Mülakat Değil Liyakat İstiyor

KamuAjans.Com-Kamu'daki görevlerine atanan mühendislerin mülakat ile atanmalarına tepki gösteriyorlar KPSS sınavını kazandıkları alde mülakat ile göreve alınan mühendisler bu durumu değiştirilip liyakat ile mühendis alımı gerçekleştirilmesini talep ediyor.

 Kamu'nun her kesiminin karşı çıktığı mülakat ile atama sistemine bir tepkide mühendislerden geldi.KPSS sınavını kazandıktan sonra atanmak için mülakattan geçmesi gereken mühendisler KPSS sınavından sonra mülakatın olmasının gereksiz olduğunu onun yerine liyakat ile mühendis alımının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Mülakat ile atanmanın torpil'e eş değer olduğunu kanaatine hakim olan memurlar arasında mühendislerinde yer aldığını ve bunun ancak liyakat ile çözüleceğini her fırsatta açıklayan memurlar tek çare likayat başlığında buluşuyor.

Mühendislerin liyakat talebine şuan için herhangi bir tepki veya destek gelip gelmesede ilerleyen günlerde bu konuda gelişme yaşanması bekleniyor.

Twitter'da gündem olan  #KamuyaLiyakatlaMühendis başlığı altında buluşan mühendislerin paylaşımlarında bir kısmını derledik;


SÜLEYMAN AVCI ‏@SLYMNAVCI1 24 dk.24 dakika önce

tüm kurumlarda ve belediyelerde mülakatın kalkması ve #KamuyaLiyakatlaMühendis alımı olmalı...

SÜLEYMAN AVCI ‏@SLYMNAVCI1 37 dk.37 dakika önce

mülakatın(torpilin) son bulduğu #KamuyaLiyakatlaMühendis alımı yapıldığı günler gelsin artık....

Kübra ‏@Kubraendmuh 1 sa.1 saat önce

Sn devlet büyüklerim @RT_Erdogan @TC_Basbakan @mehmetozhaseki @ahmetarslan36 emeğimizin heba olmaması için #KamuyaLiyakatlaMühendis alınmalı

Esra Gezer ‏@esra_gezer 1 sa.1 saat önce

Belediyeye amca dayi torpiliyle alinmak tanimadigin yuzlerce adamin hakkini gaspetmek

#KamuyaLiyakatlaMühendis alinsin




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.