Mübaşirlerin Hizmet Sınıfı GİH Olursa Maaşları Ne Kadar Artar?

Mübaşirlerin Hizmet Sınıfı GİH Olursa Maaşları Ne Kadar Artar?

Kamuajans.com - Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) kapsamında görev yapan Mübaşir unvanlı Devlet memurları, hizmet sınıflarının değişmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyor.

Kamuajans.com - Hizmet sınıflarının Yardımcı Hizmetler yerine Genel İdare olmasını isteyen Mübaşirlerin bu isteklerinin gerçekleşmesi durumunda, özlük haklarında da değişiklikler olacak.


Haklarındaki ek gösterge uygulaması değişir

Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamında olan Devlet memurları hakkında ek gösterge belirlenmemiş olduğundan, Mübaşirler de ek göstergeden yararlanamamaktadırlar.

GİH Sınıfı kapsamına alınmaları halinde, ilk dört derecede eğitim durumu ve aylık derecesine göre belirlenmiş olan ek göstergelerden yararlanabilecekler.

Ek göstergeden yararlanmaları, aylık maaşlarının yanı sıra emeklilik haklarında da artışa neden olacak.


Tazminatları değişir

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki Mübaşirlerden; 

*1-4 üncü derecelerden aylık alanlara %56  

*5-9 uncu derecelerden aylık alanlara %55

*Diğer derecelerden aylık alanlara ise %53

oranında Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmektedir. Ayrıca, Toplu Sözleşme hükümleri gereği, bu oranlar 2016 ve 2017 yıllarında 5 puan artırımlı ödenmekte, 2018 ve 2019 yılları için ise 2 puan daha ilaveyle 7 puan artırımlı ödenecektir.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kapsamına alınmaları durumunda, bu tazminat oranları 1 ve 2 nci derecelerden aylık alanlar için 2 puan, diğer derecelerden aylık alanlar için ise 1 puan artar.


Ek ödemeleri artar

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki Mübaşirler hakkında;  1-4 dereceden aylık alanlar için %90, 5-7 dereceden aylık alanlar için %80 ve diğer derecelerden aylık alanlar için ise %70 oranında ek ödeme belirlenmiştir.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmaları durumunda bu ek ödeme oranları değişir. 1-2 dereceden aylık alanlar hakkında %110, 3-4 dereceden aylık alanlar hakkında %100, 5-7 dereceden aylık alanlar hakkında %90 ve diğer derecelerden aylık alanlar hakkında ise %85 oranında ek ödeme uygulanır.


Yan ödemeleri değişmez

Mübaşir unvanlı Devlet memurları hakkında, hizmet sınıflarına ve eğitim durumlarına bakılmaksızın,  600 puan İş Güçlüğü Zammı ve 200 puan Temininde Güçlük Zammı olmak üzere toplam 800 puan yan ödeme uygulanmaktadır.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kapsamına alınmaları, haklarında geçerli olan yan ödeme puanını değiştirmez.


Hizmet sınıfları GİH olursa maaş ve emeklilik hakları ne kadar artar?

(Ocak 2018 tarihi itibariyle geçerli olacak belirlemelere göre yapılan hesaplamada, olası enflasyon farkı artışı dikkate alınmamıştır) 

Eğitim

D/K

Hizmet Yılı

GİH Sınıfına geçen Mübaşirin 

Aylık net maaş artış

Emekli aylığı artışı

Emekli ikramiyesi artışı

Lise veya dengi okul

2/6

30

305 TL

98 TL

3.525 TL

Yükseköğrenim

1/4

30

346 TL

449 TL

16.182 TL

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.