Mesai Saatleri Dışında Proje Yazmayı Öğreniyorlar

Mesai Saatleri Dışında Proje Yazmayı Öğreniyorlar

Manisa İl Göç İdaresi Müdürlüğünün personeli, Kalkınma Ajansları ve AB hibe projelerinden yararlanabilmek için mesai dışında proje yazma konusunda Kamuajans.Com – eğitim almaya başladı. Son yıllarda artan mülteci sorunu nedeniyle kurulan yeni kurumlardan biri olan ve yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan Manisa İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli, kalkınma ajansları ve AB Proje hibelerinden faydalanabilecek projeler hazırlayabilmek için Zafer Kalkınma Ajansının 2018 yılı programı çerçevesinde proje yazımı

Eğitimin ilk gününde neden proje yazma konusunda bir eğitim almak istediklerini anlatan Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı, "Manisa İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak, Zafer Kalkınma Ajansının 2018 yılı programı çerçevesinde Zafer Kalkınma Ajansından proje yazımı hususunda teknik bir destek talep ettik. Bu yazdığımız proje ZEKA tarafından kabul edildi. Bugün itibariyle 30 saat sürecek bir teknik destek çalışması başlattık. Hocamız bize bu konuda eğitim veriyor" dedi.

Projedeki amaçlarından da bahseden Doğramacı, "İl Göç İdaresi personeli olarak gerek kendi çalışma alanımızda gerekse toplumsal yaşamda, kamusal yaşamda karşılaşacağımız sorunların çözümü aşamasında nasıl hareket edeceğiz, bu sorunları daha iyi nasıl sunabiliriz, bu sorunlara nasıl çözümler geliştirebiliriz gibi konularda bilgi sahibi olmayı amaçladık. Artık günümüzde dünyasında proje tabanlı bir yaşam söz konusu. Sözlü hedeflerden ziyade bu hedeflere ulaşmak için ortaya koyacağınız doneler önem taşıyor. Hangi usullere uyacağınızın belirlenmesi önem taşıyor. Onları genç personelimize en iyi şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Göç İdaresi Müdürlüğü yeni bir kurum. Personelimiz de bu anlamda yeni kamusal hayata girmiş kişiler. Bu noktadaki eksikliği gidermek amacındayız. Bundan sonraki süreçlerde hibe desteleri de söz konusu olabilir yada diğer kamu kurumlarının veya uluslararası kuruluşların Avrupa Birliği gibi kuruluşların bu konuda başlatacakları diğer çalışmalarda bu çalışmaların altyapısını oluşturabilmek amaçlı olarak kullanılacak" diye konuştu.

Manisa İl Göç İdaresi personeline proje yazma konusunda eğitim veren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) AR-GE Birimi Proje Uzmanı Nursefa Kara ise eğitim hakkında şunları söyledi:

"Amacımız İl Göç İdaresi personeline Kalkınma Ajansı ve AB hibeleri konusunda, proje döngüsü konusunda bilgi vermek, proje nedir, neler proje olabilir, proje yazımı nedir, hibeler nelerdir? Konularında verimli bir eğitim olmasını diliyorum. Eğitim 30 saat 7 gün sürecek. Mesai saatleri dışında hafta sonu iki gün ve hafta içi saat 17.30'dan sonra 3'er saat şeklinde 30 saati tamamlayacak şekilde bir eğitim planlaması gerçekleştirdik."

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.