Memurun Mazeret İzninin Kapsamı Genişletilecek Mi?

Memurun Mazeret İzninin Kapsamı Genişletilecek Mi?

Teklif ile, devlet memurlarının kullandığı mazeret izninin kapsamının genişletilmesi ve memurun eşinin, büyükbabasının ve büyükannesinin vefatı halinin izne dahil edilmesi amaçlanmaktadır.

2/1036 Esas Nolu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından TBMM'ne sunuldu.

Genel Gerekçede ''Türkiye'nin birçok bölgesinde 657 sayılı Devlet Memurları görev yapmaktadır. Görev yaptıkları yer ile memleketleri arasındaki km ve zaman mesafesi ülkemizin coğrafi ve ulaşım koşulları göz önüne aldığımız zaman oldukça kolay değildir. Kaldı ki aynı şehirde bile olsa zaruri ihtiyaçları karşılamak için zaman mefhumuna ihtiyaç duyulmaktadır. Durum bu şekilde iken aile bireylerinin vefatı halinde, cenazenin memleketlerinde bulunmaları veya memleketlerine götürülmeleri hallerinde memurların yasal izni olması gerekmektedir.

657 sayılı devlet memurlarının eşinin doğum yapması, anne, baba ve kardeşin vefatında sağlanan bu yasal izinlerin yine aile bireylerinden olan büyükanne ve büyükbabalar içinde uygulanması gerekmektedir.'' denilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ''Mazeret İzni'' başlıklı 104. maddesinin B bendine ''Ayrıca, Memurun kendisinin veya eşinin Büyükbaba ve Büyükannesinin vefatı halinde de isteği üzerine 7 günlük izin verilir.'' şeklinde cümle eklenmiştir.

KANUN TEKLİFİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.