Memurun İsteği Olmadan Derecesinin Altına Atamasının Yapılma Durumu

Memurun İsteği Olmadan Derecesinin Altına Atamasının Yapılma Durumu

Kamuajans.com - Devlet memurlarının, kazanılmış hak aylık seviyelerinin altındaki derecelere ait kadrolara atandığı durumlarla da karşılaşılabilmektedir.

Kamuajans.com - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, memurların kazanılmış hak aylık derelerinin altında olan derecelerdeki kadrolara atanmalarını uygun görmezken, bazı durumlarda memurların kazanılmış hak aylık derecelerinden düşük derecelerdeki kadrolarda görev yapması mümkün olabilmektedir.

<br />

<strong>3 derece alttaki kadroya atama</strong>

<br />

Memurlar, kazanılmış hak aylık derecelerinin en çok 3 alt derecesine ait kadrolara atanabilirler. Bu tür atamanın yapılabilmesi için memurun atanmayı istemesi gerekir.

<br />

Örneğin,  kazanılmış hak aylık seviyesi 6/3 olan memur 8 inci derecedeki bir kadroya, isteğinin de bulunması şartıyla atanabilir.

<br />

<strong>Kazanılmış hak aylık derecesine uygun kadro bulunmaması</strong>

<br />

Memurun kazanılmış hak aylık seviyesinin yükselmesi, kadro derecesinin de mutlaka yükseleceği anlamına gelmemektedir.

<br />

Bu nedenle, üst derecelerde boş kadro olmadığı veya ilgili memurun bulunduğu unvan için üst derecelerde kadro ihdas edilmediği durumlarda, memur kazanılmış hak aylık seviyesinin altındaki derecelerdeki kadrolarda görev alabilmektedir.

<br />

Memurların bu sebeplerle, kazanılmış hak aylık seviyesinden daha düşük dereceli kadrolarda görev yapıyor olması, memurun isteğine bakılan bir durum değildir.

<br />

Örneğin, kazanılmış hak aylık seviyesi 1/ 4 olmasına rağmen 5 inci derece sekreter kadrosunda görev yapan Devlet memurları olabilmektedir.

<br />

<strong>Bazı idari kadrolara atama</strong>

<br />

Teknik Hizmetler, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda görev alabilecek nitelikte olan Devlet memurları, kariyerlerinden yararlanılmak istenmesi durumunda, kazanılmış hak aylık derecelerinin altındaki bazı derecelerde (2, 3 veya 4 üncü derecelerde) bulunan idari nitelikteki görevlere ait kadrolara atanabilmektedirler.

<br />

Bu tür atamalarda, memurun atanacağı kadronun derecesinin, kazanılmış hak aylık derecesinin en çok 2 derece altında olması şartı da aranırken, atama yapılırken memurun istekli olması şartı ise aranmaz.

<br />

Örneğin, kazanılmış hak aylık seviyesi 1/4 olan mühendis,2 nci dereli müdür kadrosuna atanabilir. <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.