Memurun, Emeklilik Borçlanma Başvurusunda Yeni Dönem!

Memurun, Emeklilik Borçlanma Başvurusunda Yeni Dönem!

Kamuajans.Com – SGK, memurların emeklilik borçlanma başvurularını, 2 Nisan 2018'den itibaren sadece elektronik ortamdan alacağını açıkladı.

SGK, memurların emeklilik borçlanma başvurularını, 2 Nisan 2018'den itibaren sadece elektronik ortamdan alacağını açıkladı

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI  Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 15/03/2018

4/1-(c) KAPSAMINDAKİ SİGORTALILARIN (KAMU GÖREVLİLERİNİN) BORÇLANMA İŞLEMLERİNİN, HİZMET TAKİP PROGRAMI (HİTAP) ÜZERİNDEN GÖNDERİLECEK BORÇLANMA BAŞVURULARI ESAS ALINARAK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalıların tüm hizmet bilgilerinin elektronik ortama alındığı HİTAP Hizmet Takip Programına ilişkin olarak hazırlanan Tebliğ 14/4/2012 tarihli ve 28264 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış, daha sonra söz konusu Tebliğ 05/12/2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in 28 inci maddesi ile Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine 14/4/2012 tarihinden geçerli olmak üzere Ek 6 ncı madde olarak eklenmiştir.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin Ek 6 ncı maddesinin 12 nci fıkrasında, Kurum tarafından düzenlenecek borç fişleri ile kamu idarelerince düzenlenecek emeklilik belgelerinin kağıt ortamında gönderilmeye devam edileceği, Kurumun belirleyeceği tarihten sonra kağıt ortamında gönderilecek bilgi ve belgelere göre işlem yapılmayacağı hükme bağlanmıştır.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin anılan hükmü uyarınca, 02/04/2018 tarihinden itibaren sigortalıların borçlanma başvuru talepleri Hizmet Takip Programı üzerinden alınmaya başlanılacaktır.

Hizmet Takip Programı (HİTAP) ( https://hitap.sgk.gov.tr/HitapWeb/) giriş sayfasında yer alan "Başvurular" kısmına "Borçlanma Başvuru" başlığı eklenmiştir.

Borçlanma başvurularının ne şekilde yapılacağına ilişkin olarak hazırlanan "Borçlanma Başvuru Klavuzu" aşağıda yer almaktadır.

Borçlanma başvuru taleplerinin gönderilmesinde, Programa eklenecek belgelerinin "pdf" olarak düzenlenmesinde azami özenin gösterilmesi ve HİTAP WEB programında "Yardım Dosyaları ve İletişim" başlığı altında yer alan " Borçlanma Başvuru Kılavuzu"" ndan yararlanılması gerekmektedir.

Önemle duyurulur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.