Memurların Rotasyonu OHAL'den Etkilenir Mi?

Memurların Rotasyonu OHAL'den Etkilenir Mi?

Kamuajans.com - Devlet memurlarından bazıları zorunlu yer değiştirmeye (rotasyon) tabi tutulmakta ve bu çerçevede belli hizmet bölgelerinde belli sürelerle görev yapmaktadırlar.

Kamuajans.com - İlgili mevzuatları gereği zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan Devlet memurları, bazı mazeretlerine istinaden yer değiştirme halleri dışında, atandıkları hizmet bölgelerinde belli bir süre çalışmak zorunda olmakla birlikte, olağanüstü hal ilan edilen dönemlerde bu konuda farklı uygulamalara tabi tutulabilmektedirler.

<br />

<strong>OHAL dönemlerinde zorunlu yer değiştirme</strong>

<br />

Tabii afet hallerinde, tehlikeli salgın hastalık hallerinde, ağır ekonomik bunalım hallerinde ve Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıktığı veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulduğu hallerde, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde OHAL ilan edilebiliyor.

<br />

OHAL ilan edilmesi durumunda, OHAL süresince Devlet memurları hakkında farklı tedbirler alınması ve uygulamalar yapılması da söz konusu olabilmektedir. Bu uygulamalardan birisi de, memurların zorunlu yer değiştirmesi konusuna ilişkindir.

<br />

“Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerinde göre, olağanüstü hallerde yer değiştirme suretiyle atama uygulaması, ihtiyacı karşılamak amacı ile herhangi bir şarta bağlı kalınmaksızın yapılabilir.

<br />

<strong>OHAL kapsamında yer değiştirmede hizmet sürelerinin değerlendirilmesi</strong>

<br />

Olağanüstü hal uygulaması nedeniyle memurun; görev yaptığı bölgedeki hizmet süresi dolmadan başka bir bölgede görevlendirildiği veya zorunlu hizmet süresini tamamladığı halde söz konusu bölgede tutulmaya devam ettirildiği durumlarda, bu şekilde geçirilen çalışma süreleri (1. Bölge hariç) bir üst bölgedeki zorunlu çalışma süresinden indirilir. <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.