Memurların Psikolojileri Bozuldu

Memurların Psikolojileri Bozuldu

Kamuajans.com-FETÖ operasyonları kapsamında görevden almalar devam ederken bu durum görevdeki memurlaın psikolojisini bozdu.Konu ile ilgili Türkiye Kamu-Sen ve Tüek Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bilindiği üzere 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrası, kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen memurlar görevden el çektirilmektedir.

Bu süreçte 18 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Başbakanlık Genelgesiyle, “memurların yıllık izinleri iptal edilmiş, izinde olanların göreve dönmeleri” gerektiği belirtilmişti.

Kamuda yaşanan görevden çektirilmelerle birlikte, yıllık izinlerinde iptal edilmesi memurların psikolojisini tamamen bozmuştur. Yıllık izinlerin kaldırılması memurlar üzerinde FETÖ ile ilgili olsun ya da olmasın, “sıra bize ne zaman gelecek?” algısı yaratmıştır.

DEVLET MEMURLARI KURBANLIK KOYUN DEĞİLDİR

Kamuda başlatılan görevden el çektirmelerde maalesef detaylı inceleme yapılmamaktadır. Başbakan’ın bu konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesini istemesine rağmen, görevden el çektirmelerde ciddi haksızlıklar yaşanmaktadır. Memurlar için disiplin soruşturması yapılmamaktadır. Bu durumda sahte ihbarlar yüzünden birçok memur mağdur olmaktadır. Kurumlardaki bazı yöneticiler, Hükümete yaranmak için yarış haline girmiş ve “en çok FETÖ’cüyü ben ihbar ettim” diyebilmek için asılsız ihbarlarda bulunmaktadırlar. Yöneticinin iki dudağı arasına sıkışan memurlar, izinlerin de iptal edilmesiyle büyük bir baskı altına girmiştir. İzinlerin iptali ve görevden el çektirmelerin devam etmesi, kamu çalışanlarında “kurbanlık koyun” psikolojisi yaratmıştır. Memurların büyük çoğunluğu depresyon ilaçları kullanmaya başlamıştır.

ASILSIZ İHBARLA İTİBAR EDİLİYOR

Ülkemizde 15 Temmuzda yaşanan hain kalkışmanın, toplumda yaratmış olduğu travmanın en ağır bedelini kamu çalışanları ödemektedir. Siyasi iktidarın kamu çalışanları üzerindeki baskıcı tutumu, bugün dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Kamu çalışanları itibarsızlaştırılmaktadır. Asılsız ve imzasız şikayetlerle yüzlerce memur açığa alınmıştır. Bu anlayıştan vazgeçilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, her zaman devlet içinde farklı bir yapılanmaya, memurlar arasında ayrımcılık yapılmasına karşı geldik. Bundan sonra da düşüncelerimiz de hiçbir değişiklik olmayacaktır. Devlet içinde farklı bir yapılanmaya gittiği tespit edilen kim varsa yasalar çerçevesinde mutlaka cezalandırılmalıdır. Ancak bu ceza psikolojisi tüm memurlara sirayet ettirilmemelidir.

YILLIK İZİNLER AÇILMALIDIR

Memurların izinlerinin kaldırılması FETÖ örgütüyle mücadele için alınmış bir önlem olsa da, memurlarımız üzerinde işten çıkarılma algısı yaratmıştır. Hükümet yetkilileri konuyla ilgili olarak açıklama yapmalı, yeni bir genelgeyle izinlerin iptal edildiği Başbakanlık Genelgesini kaldırdıklarını duyurmalıdırlar. Psikolojisi bozulan memurlar, bu şartlar altında kamuda verimli hizmet sunamamaktadırlar. Bu psikolojinin düzelmesi için, yıllık izinler yeniden başlatılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.