Memurların Hükümetten Referandum Öncesi Beklentileri

Memurların Hükümetten Referandum Öncesi Beklentileri

Kamuajans.com - Akp MYK'sında referandum çalışmaları ele alınmış, buna göre, toplumun çeşitli katmanlarına göre değişik ikna yolları aranacak yani nabza göre şerbet verilecek kimine de mavi boncuk dağıtılacakmış.

Örneğin:

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla cazibe merkezleri haline getirilirken bunun yanı sıra Kürtçe ve Arapça şarkılara, Karadeniz ve Ege de ise o yörelere ait ezgilere ağırlık verilecek. Kampanya sürecinde sadece şarkılar da değil söylemlerde de kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, çatışmacı değil uzlaşmacı bir dil kullanılacağı deklere edilmiştir.

Nabza göre şerbet verilirken bol miktarda mavi boncuk da kendi sınıflandırmalarına göre yerini bulacağı anlaşılmaktadır: 

Esnafa kredi musluklarının açılması, vergisini peşin ve düzenli ödeyenlere %5 indirim verilmesi gibi.

Çiftçi borçlarının ertelenmesi… Bu arada çiftçiye değil yat ve kotrası olan zenginlere ucuz mazot verilmesi !!!...

Trafik cezaları da referandum yatırımı oldu. Son dönemde kesilen cezaların tebligatının yapılmadığı ve 16 Nisan sonrası için bekletildiği öğrenildi. Cezaların toplu olarak 17 Nisan'da gönderileceği bilgisi de vatandaşları ve bizleri endişelendirmekte.

             

Emeklilere çamsakızı çoban armağanı türünden çok az bir promosyon ödemesi yapılacak.

Daha önce de 7 Kasım seçimlerinden sonra taşeron işçi olarak çalışanlara verileceği vaat edilen kadrolar yine dillenmekte ve referandum sonrası denilerek oyalanmaktadır.

Hakim savcılara 2700 TL zam düşünen hükümet; Buna karşılık aynı düşünceyi Adalet çalışanlarının mesaisi (ki, bunlar gece yarılarına kadar, sabahlara kadar çalışanlardır), havuz, nöbet paraları, valilik ve kaymakamlık gibi OHAL de mesai yapanların mesaileri konusunda göremiyoruz… 

Emniyette çalışan sivil memurlarının birine taltif ver birine verme, bir ilde herkese ver diğer il de hiç verme !!!...

Memurların ve kamu çalışanlarının vergisinden daha maaşı eline geçmeden peşin ve kaynağından kesiyorsan, % 5 vergi indirimi istemek hakkımız değil mi?

Memurun emekli olunca düşen maaşını hiç hesaba katma. Biz de mavi boncuk istiyoruz.

Toplu sözleşmede imza altına alınan ve hala uygulanmayan maddeler, unutturulmaya çalışılan toplu sözleşme kararlarının uygulamasının hep başka bahara ertelenmesi… nedense hep gündemden uzak.

Toplu sözleşmenin altında imzası olanlar bellidir ve sorumlulukları açıktır. Hükümet ve malum sen bunları unutsa da ne memurun ne Türk Büro-Sen’in ve ne de Türkiye Kamu-Sen’in bunları unutmayacağı bilinmelidir. 

Herkese mavi boncuk dağıtılırken memurun da mavi boncuk hakkıdır diye düşünüyoruz ve referandum öncesi hazır OHAL de varken bekliyoruz.

Hükümeti ikaz ediyoruz: Kamu çalışanını hafife alma!

Kamu çalışanlarına ve Türk Halkına basın yoluyla duyuruyoruz.

Metin MEMİŞ

Türk Büro-Sen

Çankırı Şube Yönetim Kurulu a.Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.