Memurlara Yaklaşık 2000 TL Tutarındaki Ödülü Kim Veriyor?

Memurlara Yaklaşık 2000 TL Tutarındaki Ödülü Kim Veriyor?

KamuAjans.Com-Kurumlarındaki olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı üç defa başarı belgesi alan Devlet memurlarına, “1.951 TL” tutarında para ödülü verilebiliyor. Hangi hallerde, kimlere, hangi amirler tarafından ödül verilebileceği ile verilecek para ödülünün ne kadar olabileceğine ilişkin hususlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenmiştir.

Memurun ödül alabilmesi için gerekli şartlar

Devlet memurlarının para ödülü alabilmesi için; üç defa başarı belgesi almış olması, üç defa başarı belgesi aldığı için kendisine üstün başarı belgesi verilmiş olması ve ödül verilmesi konusunda ilgili amirleri tarafından uygun görülmüş olması gerekmektedir.

Konuya ilişkin olarak 657 sayılı Kanunda yer alan belirlemeye göre;

**Görevli olduğu kurumda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle, kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladığı belirlenen memura başarı belgesi verilir. Memurun başarı belgesini, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamlar verir.

**Üç defa başarı belgesi alan memura, üstün başarı belgesi verilir. Memurun üstün başarı belgesini, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamlar verir.

**Üstün başarı belgesi alan memura, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde ise vali tarafından uygun görülmesi halinde para ödülü verilir.

Ancak, memurun üstün başarı belgesi almış olması, kendisine mutlaka para ödülü verileceği anlamına gelmeyeceği gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında ödül verilebilecek personel sayısı da bazı sınırlamalara tabidir.

Ödüle ilişkin sınırlamalar

Memurlara para ödülü verilmesi, hem bir defada verilebilecek ödülün miktarı ve hem de ödül verilebilecek personel sayısı bakımından sınırlamaya tabidir.

**Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında bir yıl içinde ödül verilebilecek personel sayısı, ilgili kurumun yılbaşındaki dolu kadro sayısının en çok binde 20’si kadar olabilmektedir.

Diğer kurumlarda ise, yıl içinde ödül verilebilecek personel sayısı ilgili kurumun yılbaşındaki dolu kadro sayısının en çok binde 10’u kadar olabilmektedir.

**Bir memura bir defada verilebilecek para ödülünün miktarı, ödül verme tarihinde geçerli olan en yüksek Devlet memuru aylığının en çok %200’ü kadar olabilmektedir.

Ayrıca, ödül verilebilecek toplam sayının aşılmaması kaydıyla, aynı memura aynı yıl içinde birden fazla ödül verilmesi de mümkündür.

Ödülün miktarı

Bir memura bir defada verilebilecek para ödülü miktarı en yüksek Devlet memuru aylığının %200’ünden fazla olamayacağından, verilecek ödülün bu tutardan daha az olması da mümkündür.

2017 yılının ikinci altı aylık döneminde geçerli olan aylık katsayısına göre, en yüksek Devlet memuru aylığı 975,70 TL olduğundan, memura bir defada verilebilecek ödülün miktarı da en çok “1.951,40 TL” tutarında olabilmektedir.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.