Memurlara Ücretsiz Maske Dağıtımı Bitiyor Mu?

Memurlara Ücretsiz Maske Dağıtımı Bitiyor Mu?

Kamuajans.com – Koronavirüs pandemisinin ilk çıktığı andan itibaren başta çin olmak üzere bir çok ülkede tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Ülkemizde de virüs ile birlikte fiyatları 50 kat birden artan maske karaborsaya düşmüştü.

Her zor dönemde hortlayıp ortaya çıkan stokçu zihniyet koronavirüs pandemisinin başladığı bu dönemde de tıbbi malzemeleri stoklayıp vatandaşlara fahiş fiyatlardan satmak için tekrar gündeme gelmişti. Birlik olmamız gereken bu dönemde maske stokçularına baskınlar düzenleyen hükümet üreticilerle anlaşarak üretimlere destek olup maske üretiminde tüm dünya ülkelerine destek olacak seviyeye ulaşmıştı.

Tıbbi maske üretiminde her hafta milyonlarca sayıya ulaşan Türkiye'de üretilen tıbbi maskeler vatandaşlara her hafta 5 adet olmak üzere ücretsiz dağıtılmaya başlanmıştı. Bugüne kadar her vatandaşa kayıtsız şartsız dağıtılan maskeler için bugün yeni düzenleme hayata geçti. Yeni düzenlemeye göre SGK'lılara ve memurlara ücretsiz maskeleri çalıştıkları kurumdan alacaklar.

İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklamaya göre, artık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SGK'lı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske alamayacak. Yapılan açıklamada bu kişilerin çalıştıkları kurumlardan maske temin edebileceği ifade edildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.