Memurlara Enflasyon Farkı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Memurlara Enflasyon Farkı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Kamuajans.com- 2016 yılı Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre Aralık ayı enflasyon rakamları, geçen yılın aynı ayına göre oranlar ölçüsünde belirlendi. Bu durum kamu çalışanları açısından memurların enflasyon zammı alıp alamayacağı sorusunu gündeme getirdi.

2016 Aralık ayı enflasyon rakamları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre TÜFE, 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,79 artış gerçekleşti.

Memurlara Enflasyon Farkı Zammı

Kamu çalışanlarının (memurların) 2017 yılı için enflasyon farkı zammı alıp almayacağının kriteri Aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Aralık ayı enflasyon rakamları üzerinden bir öngörüde bulunacak olursak açıklanan enflasyon rakamlarına göre kamu çalışanlarının (memurların) ocak ayında enflasyon farkı zammı alması zor görünüyor. Çünkü enflasyon rakamları toplu sözleşmede anlaşmaya varılan memur maaş zammı oranının altında çıkacak gibi duruyor. 

   TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre, yılın ikinci yarısının ilk beş ayındaki (Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım) enflasyon oranı yüzde 3,3 olmuştur. Aralık ayı verileriyle birlikte altı aylık enflasyon yüzde 5'i aşmaması durumunda memurlar için enflasyon zammı oluşmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.