Memurlara AYM'den Kötü Haber

Memurlara AYM'den Kötü Haber

KamuAjans.Com-Anayasa Mahkemesi, biri polis diğeri yüzbaşı olan eşlerin aynı yerde birleştirilmemesi yönündeki işlemde hak ihlali olmadığına karar verdi.Anayasa Mahkemesi özellikle zorunlu hizmet bölgesinde görevli olan kamu personelini ilgilendiren çok önemli ayrıntıların olduğu karara imza attı. Kararda belirtildiği üzere eş durumu tayini ile ilgili olarak zorunlu hizmet bölgesinde çalışma yükümlülüğü olduğunu bilerek gelen personelin buraya kendi isteğiyle geldiği için söz konusu herhangi bir hak ihlali

AYM verdiği kararda kamuda görevli bir personel olmanın bir takım hakları olduğu kadar bir takım külfetleri de olduğu belirtildi. Zorunlu hizmetin de bunlardan biri olduğu ve aile birliği konusunda zorunlu hizmette çalışmanın herhangi bir ayrıcalığı olmayacağı belirtildi.

AYM'nin verdiği kararda da belirtildiği üzere belirtilen mesleği seçerken zorunlu hizmet kapsamında olduğu ve bunun farkında olarak seçildiğinden herhangi bir hak ihlali durumu söz konusu olmadığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğünde yaşanan olayda, bir polis memuru, zorunlu hizmetini yapmak üzere Elazığ'a atanmıştır.

Emniyet, nakil işlemi öncesinde, eşin çalıştığı Deniz Kuvvetlerine yazı yazarak eşin nelerde çalıştırılabileceğini sormuş, Gölcük, Karadeniz Ereğli ve Ankara cevabını almıştır. Polisin nakli Elazığ iline yapılmış ve polis tarafından açılan davalarda, hem idare mahkemesi ve hem de Danıştay, işlemde hukuka aykırılık görmemiştir.

Dosyayı görüşen Anayasa Mahkemesi de, polisin mesleğe girerken zorunlu hizmetten haberdar olduğunu, kamu görevlisi olmanın kişiye bir takım haklar sağladığı gibi bir takım külfetler de yüklediğini belirterek, zorunlu hizmet süresi boyunca, aile birlikteliğinin sağlanamamasının, hak ihlali oluşturmayacağına karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.