Memurlar Sendikacılık Konusunda Samimi Bir Karar Vermeli

Memurlar Sendikacılık Konusunda Samimi Bir Karar Vermeli

KamuAjans.Com-Koncuk, Türkiye'de bütün kamu görevlilerinin sendikacılık konusunda samimi bir karar vermesinin gerektiğini ifade etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "15 Temmuz'da devletimiz ve milletimiz alçak bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Onların niyetlerini biliyoruz. Onlar başarılı olsaydı burada konuşuyor olamayacaktık." dedi.

Koncuk, sendikanın Bursa şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, şubenin konfederasyona hayırlı olmasını diledi.

Darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte sendika olarak sağlam durduklarını vurgulayan Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen, gerçekten insan haklarını merkeze alan, ahlakı, erdemi, fazileti önceleyen ve her kesimin bir ahlakı olduğu gibi sendikacılığın da bir ahlakı olduğunu ortaya koyan Türkiye'nin en önemli sendikalarından birisidir." diye konuştu.

Türkiye'de bütün kamu görevlilerinin sendikacılık konusunda samimi bir karar vermesinin gerektiğini ifade eden Koncuk, şu değerlendirmede bulundu:

"Devlet, kanunlarla ve adaletle yönetilir. 15 Temmuz'da devletimiz ve milletimiz alçak bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Onların niyetlerini biliyoruz. Onlar başarılı olsaydı burada konuşuyor olamayacaktık. Biz bunun farkındayız. Ama bu gerekçe dahil hukuktan adaletten uzaklaşma sonucunu doğurmamalı. Devlet her şart altında adaletle, hukukla, insana saygıyla olmalı ki o hain darbecilerden farkımız olduğunu ortaya koyalım. TBMM'yi bombalayanlar, millete kurşun yağdıranlar ve şehit düşürenler ceza almalı ama bunun dozajını da ayarlamamız lazım. Eline silah alanla kamu da görevini yapan karıştırmamalı. Sağlam yöntemlerle, darbecilerden fark ortaya koyulmalı. Bu örgütle bir şekilde omuz omuza verenler bu hain örgütün yaptığını onaylar bir şekilde cezasını çekecektir."



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.