Memurlar İçin Uzmanlık Sistemi Geliyor

Memurlar İçin Uzmanlık Sistemi Geliyor

Kamuajans.com – Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar kendi kurumlarındaki kariyer uzmanlık kadrolarına atanma imkanı getiriliyor.

Milyonlarca memuru ilgilendiren düzenleme.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara uzmanlık geliyor. Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre kamu kurum ve kuruluşlarının boş kariyer uzmanlık kadrolarının yüzde 25 oranındaki kadrolara kurum içinde yapılacak sınavla kariyer uzmanı atanabilme imkanı geliyor. Kurum kadrolarında en az üç yıl görev yapan, uyarma ve kınama hariç son üç yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan, yaş ve öğrenim alanı şartları hariç mevzuatında öngörülen diğer şartları taşıyan personel kariyer uzman kadrolarına atanabilecek.

Birinci derecede kariyer uzman kadrosunda görev yapan bir uzman ortalama 8300 lira maaş alıyor. Memur-Sen kurum içinden çalışanlara sınavla uzmanlık verilmesini daha önceki toplu sözleşmelerde ve Kamu Personel Danışma Kurulunda gündeme getirmişti. 2019 Yılı Toplu görüşmelerde de bu konunun düzenlenmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.