Memura Enflasyon Farkı Ödenecek

Memura Enflasyon Farkı Ödenecek

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine normal zammın yanı sıra enflasyon farkı zammı da yapılacağını söyledi. Ağbal, Haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2,39'luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi.

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, ''Yılsonuna doğru enflasyonun gerileyerek, 2017 seviyesinde kalmasını bekliyorum. Kamu harcamaları gözden geçirilecek. Maliye politikası para politikasındaki sıkılaşmaya paralele olarak sıkılaşacak. Burada kamu harcamalarına ilişkin bir gözden geçirme çalışması yapılacak. Kamu maliyesinde yeni bir dengelenme sürecine girmemiz lazım, bunun tüketim ve üretimde olumsuz bir etki getirmemesi lazım. Maliyet enflasyonuna neden olan unsurları azaltacak şekilde vergi indirimleri de dahil tedbirler alacağız'' dedi.


Memurlar ek zam alacak

Bakan Ağbal, ''Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa, 1 temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak. Memur maaşlarında yapacağımız her yüzde 1 artışın bütçeye maliyeti 2,3 milyar TL. Bugünkü rakamlarla söylemek gerekirse en düşük memur maaşı 2839 tl'den 3050 tl'ye çıkacak, en düşük memur emekli maaşı 1978 tl'den 2094 tl'ye çıkacak. En düşük SGK emekli aylığı 1570 TL'den 1670 TL'ye, bağkur emekli aylığı 1405 TL'den 1495 TL'ye çıkacak.'' dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.