Memura % 1 Zam veya Zamcık

Memura % 1 Zam veya Zamcık

Kamuajans.com - Hükumet 2018 için 3+3 ve 2019 için de yine 3+3 teklif etti. Anlaşılan o ki; bu tekliften Memur Senin bilgisi vardı. Bu sebeple ki Memur Sen üyelerine 204 tl toplu görüşme primi istiyor.

Kamuajans.com - Toplu görüşmelerin akibetini önceden bilen Memur Sen olası tepkileri ve kayıpları bu şekilde lehine çevirmeyi planlamaktadır ki hükumetin teklifini açıklarkenki hazırlıkları da bunu göstermektedir.

Bu zam teklifi bu haliyle vergi dilimi meselesi halledilmeden aslında % 1 zammı ifade etmektedir. Şöyle ki; yıllık kazanç 12600'ü geçince vergi %15'ten % 20 çıkıyor. Böyle olunca yılın 2. altı ayı maaşlar % 5 daha eksiliyor. Bu da zam oraninı %1'e düşürüyor.

Kamuda çalışan işçilere % 12.5 artı 90 tl verirken (- ki bir önceki toplu sözleşmede de işçilere daha fazla artış sağlanmıştı) memurlara % 1 kabul edilemez. Ayrıca ek gösterge ve vergi dilimi meselesinde de henüz bir gelişme yok.

Ne yazık ki Memur Sen'le ortak tavır da geliştiremedik (bütün arzumuza rağmen)Hükumetin teklifi memurları gözden çıkardığının bir göstergesidir. EY MEMUR SEN var mısın birlikte iş bırakmaya.. Var mısın birlikte alanlara çıkmaya.. Yoksa oltaya yakalanmış balığın yeme ihtiyacı olmadığı gibi kadere rıza mı göstereceksiniz.

Dr. Mustafa Kavlu

Türkiye Kamu Sen İst.İl Bşk 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.