Memur Olmak İstayenlere Güzel Haber

Memur Olmak İstayenlere Güzel Haber

Kamuajans.com-Darbe girişimi sonrası görevden almalar devam ederken memur olmak isteyenler için güzel haber geldi.

 

Darbe girişimi sonrası görevden almalar devam ederken bu boşalan kadrolara ne olacağı merak konusu oldu.Özellikle eğitim öğretim döneminin yaklaştığı bu günlerde öğretmen açığı konusu bayağı merak konusu olmuştu.

Öğretmen Alımlarına Öncelik Verilecek;

Görevden almalar konusunda en çok görevden alımın yaşandığı Milli Eğitim Bakanlığına öncelik verilecek ve yaklaşık 30 bin ööğretmen alımı yapılacak.Alımlarda öncelikli olarak sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak.

Memur Alımında Sınır Kalkıyor

Her sene bütçe açıklamalarında ortalama 50 bin memur alımı yapılacağı açıklanmıştı.Ama bu sene yaşann görevden almalardan sonra Hükümet'e sınırsız alım yetkisi verildi.Böylece 50 bin kişinin üstünde alım yapılması hedefleniyor.

Görevden alınanlara Kötü Haber

Eğer görevden alınan memurun suçu kanıtlanırsa bir daha devlet kurumları yada özel sektör vasıtası ile devlet kurumlarında çalışamayacak.Eğer emekliliği yaklaşmış ise erken emeklilik fırsatı da verilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.