Memur Öğretmenler KPSS'siz MEB'e Öğretmen Olarak Geçmek İstiyor!

Memur Öğretmenler KPSS'siz MEB'e Öğretmen Olarak Geçmek İstiyor!

Kamuajans.com - Devlet kadrolarında memur olan öğretmen mesleği mezunu mamurlar kurumlar arası geçiş ile asıl işlerine dönmek istiyorlar. MEB'e öğretmen olarak atanmak isteyen memurlar ''Öğretmenlik bölüm mezunu olup halen memur olarak çalışanlar KPSS puanı yoksa öğretmen olmak için başvuramıyor. Haksızlık bu.'' diyor.

Kamuajans.com - Bu durumda olanlara, kpss puanı aranmadan kurumlararası nakil yoluyla MEB'e öğretmen olarak geçmelerine imkan tanınmalıdır. Dershane öğretmeni KPSS puanı olmadan sadece mülakat ile alınıyorsa, İlahiyat mezunu bir memur da KPSS puanı aranmadan mülakat hakkı verilmelidir.<br />

<br />

Milli Eğitim Bakanlığı başka bir kurumda memur olarak çalışan kişilerden (memurun aday ya da asil olmasına bakmaksızın) atama sürecinden önce muvafakat istemektedir. Muvafakatin atamaya yetkili amir tarafından verilmesi gerekmektedir.

<br />

<br />

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama konulu 41289672/903.02.01/204897 sayılı 5 Ocak 2017 tarihli resmi yazı yayımlanmıştı. İşte o yazı:<br />

<br type="_moz" />

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

<br />

Sayı: 41289672/903.02.01/204897

Konu: Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama.

<br />

05.01.2017

<br />

................VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

<br />

İlgi: 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu

<br />

29928 sayılı 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun İ. CETVELİ'nin II. KAMU GÖREVLİLERİNE İLİŞKİN TOPLAM ATAMA SAYISI SINIRLARI başlıklı maddesinde; ''Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5'inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarna 4.000.190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7'nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırı 9.000 adettir...'' hükmü getirilmiştir.

<br />

Her yıl Bakanlığımıza ayrılan kadroların, öğretmen ihtiyacının karşılanması için kullanılmasına rağmen ilköğretim çağı nüfusundaki hızlı artış, yeni okulların açılması, çalışan öğretmenlerden emeklilik, görevden çekilme veya çekilmiş sayılma, kurumlar arası nakil gibi çeşitli sebeplerle görevden ayrılmalar nedeniyle yeni öğretmen ihtiyacı oluşmaktadır.

<br />

2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun yukarıda anılan hükümleri gereğince (serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere) belirlenen kontenjan ile Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanının müşterek önerisi ile ilave verilecek kadroların dağılımından Bakanlığımıza ayrılan kontenjan da dahil tüm kadroların; Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacına yönelik olarak öğretmen atamalarında kullanılması planlanmaktadır.

<br />

Yukarıda belirtildiği üzere; 2017 yılı Bütçe Kanunu ile Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadrolar, hizmetin gereği olarak öncelikle öğretmen ihtiyacına yönelik atamalarda kullanılacağından, kadro sınırlılığı nedeniyle eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında kurumlar arası yer değişikliği ve yeniden (istifa sonrası) atama yoluyla personel atamalarının yapılması bu aşamada mümkün olamamaktadır.

<br />

Bu nedenle, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelin, yeniden atama (istifa sonrası) ve kurumlar arası naklen atamaya ilişkin ilinize gelen taleplerin, zaman, insan gücü ve ekonomik kaynak israfına sebep olmaması için yeni bir duyuru yapılana kadar Bakanlığımıza yönlendirilmemesi ve bu doğrultudaki taleplerin Valiliğimizce cevaplandırılması gerekmektedir.

<br />

Ayrıca; atama yetkili Bakanlığımıza ait olan personel hariç, diğer personelden kurumlar arası yer değiştirmek suretiyle başka kurumlara atanmak isteyenlerin muvafakat işlemleri, İliniz personel ihtiyacı göz önünde bulundurulmak kaydıyla Valiliğiniz tasarrufundadır.

<br />

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

<br />

Hamza AYDOĞDU

Bakan a.

Genel Müdür

<br />

DAĞITIM

81 İl Valiliğine

<br />

Ayrıca Şubat 2016 Öğretmen Ataması yaklaştığı sırada memur öğretmenler yazılı bir açıklama gönderip Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya çağrıda bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi.

<br />

"Şubat 2016 öğretmen ataması yaklaşıyor! ...   

<br />

Öğretmen alımları tek türlü yapılmıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nda...

<br />

*** Engelliler  için ÖABTsiz  E-KPSS ile alım var.

<br />

*** Sadece bir dilekçeyle “28 Şubat Mağduru” olarak adlandırılan kişiler için KPSS’siz MEB öğretmen kadrolarına alım var!

<br />

*** KPSS’siz, milli sporcuların MEB’e öğretmen olarak alımı var!

<br />

*** KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri ve okutman kadrolarından MEB öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçişle alım var!

<br />

*** Hatta memur olmayan özel dershane öğretmenlerinin, şu ana kadar yönetmeliklerde yer almamış bir atama yöntemiyle devlet öğretmeni kadrolarına KPSS siz alınmaları süreci Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen zorlanmakta! Zira dershanelerden MEB'e geçirilen şu an MEB devlet okullarında öğretmenlik yapanlar olduğuna dair farklı yerlerden duyumların alınma sıklığı artmış durumda! ...

<br />

Halka göre hepsi sıradan öğretmen ataması işte! Toplumun geneli haliyle aşağıdaki ayrıntı ve sorularla pek de ilgilenmiyor!

<br />

*** Hangi branştan kaç öğretmen alınacak? Branş dağılımı olması gerektiği gibi adilce mi olacak, yoksa bir şekilde açık var denilerek yıllardır olduğu gibi okullardaki ders saatlerine karşılık gelen öğretmen ihtiyaçları göz ardı edilip farklı hesaplarla bazı branşlara yine torpil geçilecek mi?

<br />

*** Özellikle lise matematik, biyoloji, fizik, kimya, edebiyat, tarih, coğrafya mezunları… Her yıl yenilenmesi gereken yüksek KPSS öğretmenlik puanlarıyla (11-12 yıldır atama bekleyenler giderek çoğalıyor) devlet öğretmenliğine atanamazken malum branşlarda çok düşük puanlarla ve yüksek alım sayısı sonucu atama bekleyen yeni mezunların kalmaması adil bir uygulama mıdır?

<br />

*** VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, memur, gümrük memuru, ambar memuru, muhafaza memuru, gişe memuru, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, itfaiyeci, kaloriferci, hizmetli , … Gibi üniversite diplomasındaki öğretmenlikle ilgisi olamayacak kadrolarda çalışmak zorunda bırakılan ve devlette gerçek mesleklerine geçirilmeyen bu kişiler her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde neler hisseder?

<br />

*** Memuriyetleri esnasında, 31.08.2012’den önce devletin Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne güvenerek üniversitelerin öğretmen olunabilecek bölümlerini kazanıp kayıt yaptıranlar yine aile yaşamlarını maddi-manevi sıkıntıya da sokarak türlü zorluklarla buralardan mezun olan kişiler için kurum-içi ve kurumlar-arası geçişle devlette öğretmenlik yapabilmelerine ilişkin kazanılmış haklarının unutulup birkaç cümleyle ellerinden alınmasının yarattığı mağduriyet neden hala çözülmemiştir?

<br />

*** Yıllar önce öğretmenlik hakkı kazanmışlar, memuriyetten önce özel okullarda-dershanelerde öğretmenlik yapıp öğrencilerini üniversitelere yollamış öğretmenler, bir yandan üniversitelerinden mezun olan öğrencilerinin iş sahibi olmalarına sevinirken diğer yandan öğretmen atamalarında branş -sayı adaletsizliği ile dengesizliğin avantajıyla kendilerinden önce öğrencilerinin devlete atamalarının gerçekleştiğini görüp yine hangi zor durumlara ve duyguların içine düşerler?

<br />

*** Öğretmenlerinin çalıştığı devlet dairelerinde veya kamu kurum-kuruluşlarındaki bir birimde işlerini halletmeye gelen kişiler onları üniversiteye yollayan öğretmenlerini meslekleri dışında başka bir iş yaparken gördüklerinde nasıl davranacaklar?

<br />

*** Dengesiz branş dağılımına bağlı kontenjan azlığı nedeniyle yüksek öğretmenlik puanlarına rağmen yıllarca atamaları yapılmayıp koşullar gereği yaşamlarını biraz olsun güvence altına almak adına yine yüksek KPSS puanlarıyla memurluk kazanmak zorunda bırakılan ve orada unutulan, aile düzenleri için gelecek planlaması yapamayan kamu personeli öğretmenlerin yaşamları nasıl gidiyor?<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.