Maliye Bakanından Memurlara Ek Gösterge Açıklaması

Maliye Bakanından Memurlara Ek Gösterge Açıklaması

Memurlar – Milyonlarca memurun gündeminden hiçbir zaman düşmeyen ek gösterge özlük hakkı konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna da taşındı. Konuyla ilgili soruyu cevaplandıran Maliye Bakanı Ağbal herhangi bir müjde vermek yerine sadece genel uygulama ve taleplerden bahsetti.

Maliye Bakanı Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, "torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının üçüncü bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ek gösterge meselesinin, birçok kamu görevlisini ilgilendirdiğine de dikkati çekti.

Ek göstergenin 3 binden 3 bin 600'e, 3 bin 600'den 4 bin 800'e çıkarılmasının kişilerin emekli aylığını etkileyen önemli bir faktör olduğuna işaret eden Ağbal, "16 yıldır kamu personelinin özlük haklarının ve reel olarak gelirlerinin artırılması için, hükümet olarak Meclisten çok önemli düzenlemeleri geçirdik. Memur ve emekli aylıkları iktidarımızda her zaman için arttı." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.