Kurumlar, Personelin Bir Giderini Daha Az Karşılayacak

Kurumlar, Personelin Bir Giderini Daha Az Karşılayacak

KamuAjans.Com-Mesai saatleri dışında veya tatil günlerinde yabancı dil kursuna katılan kamu çalışanlarından bazılarının kurs ücretlerin kurumları tarafından karşılanması uygulamasında, kapsamı ve ödeme tutarı / ödeme oranı bakımından değişiklik yapılıyor.

Hangi personelin yabancı dil kursu ücretinin ne kadarının kurumlarınca karşılanacağı ilgili mali yıl bütçe kanunu ile belirleniyor. Meclise gönderilen 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısında yer alan konuya ilişkin hükümlere göre, 2017 yılında yabancı dil kurs ücreti kurumları tarafından karşılanacak personelin kapsamı daraltılırken, kurs ücretinin karşılanma oranı ve miktarı da düşürüldü.

Yabancı dil kurs ücretleri kısmen karşılanacak olan personel

2017 yılında katılacakları yabancı dil kurslarına ödeyecekleri ücretin bir kısmı kurumları tarafından kendilerine ödenecek personel şunlar:

*Kurumların üst yönetim görevlileri.

*İlgili mevzuatları gereği mesleğe özel yarışma sınavıyla (özel kanunlarla bu mesleklere atananlar dahil) atanmış olanlar.

*İç denetçiler.

*Uzmanlık programlarına ve mesleki eğitimlere devam için ön şart olarak yabancı dil kurslarına katılmaları gerekenler.

*Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurtdışı kadrolarında görevlendirilmek amacıyla kursa katılacak olanlar (en çok 100 kişi), Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının yurtdışı kadrolarında görevlendirilmek amacıyla kursa katılacak olanlar (en çok 20 kişi).

2016 yılında ve daha önceki yıllarda, ilgili mevzuatı uyarınca lisansüstü eğitim amacıyla yurt dışına gönderilenlerden yurt dışında zorunlu olarak yabancı dil kurslarına katılmaları gerekenlerin kurs ücretleri, kurumları tarafından karşılanabiliyordu. Bu şekilde olanların kurs ücreti 2017 yılında kurumları tarafından karşılanmayacak.

Kurs ücretinin kısmen ödenebilmesi için aranan şartlar

Personele yabancı dil kurs ücretinin bir kısmının ödenebilmesi için; kurslara normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde katılmış olmaları, kursa katılmalarının ilgili veya bağlı olunan bakanın onayı ile uygun görülmüş olması, devam edecekleri kursun yurt içinde yerli veya yabancı derneklerce/vakıflarca/kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilmiş kurslardan veya üniversiteler tarafından açılmış dil kurslarından olması gerekiyor.

TSK’nın yurtdışı kadrolarında görevlendirilmek amacıyla personelin yabancı dil kursu ücretinin bir kısmının ödenebilmesi için personelin, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek dillerle ilgili bir kursa gidiyor olması ve 2017 yılında kursa gönderilmesi uygun görülen 100 kişi arasında olması gerekecek. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının yurtdışı kadrolarında görevlendirilmek amacıyla personelin yabancı dil kursu ücretinin bir kısmının ödenebilmesi için personelin, İçişleri Bakanlığınca belirlenecek dillerle ilgili bir kursa gidiyor olması ve 2017 yılında kursa gönderilmesi uygun görülen 20 kişi arasında olması gerekecek.

Kurs için kurumların yapacağı ödemenin miktarı

Yabancı dil kurs ücretlerinin bir kısmı kurumları tarafından karşılanan personele, 2017 yılı için bu kurslara ödeyecekleri ders ücretlerinin %50'si (gelir vergisi kesintisi yapılmaksızın) kurumları tarafından ödenecek. Kurumlar tarafından ödenen oran 2016 yılında %60 idi.

Öte yandan bir personel için kurs ücreti olarak ödenecek aylık tutar en çok 447 TL olacak. Bu tutar 2016 yılında 500 TL idi.

Ayrıca, önceki yıllarda kurumlarınca ücret ödenen yabancı dil kurs süreleri de dahil olmak üzere, bir personele en çok 9 ay için ödeme yapılabilecek. Hizmet satın alma yoluyla kurumlar tarafından açılacak yabancı dil kurslarından yararlanacakların kapsamı, yararlanma süresi ve ücretleri hakkında da aynı esaslar uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.