KPDK Saaç Kaçta Toplanacak?

KPDK Saaç Kaçta Toplanacak?

Kamuajans.com – Milyonlarca memumrun merakla beklediği KPDK toplantısı saat 15.00'da başlayacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği kritik toplantıya saatler kaldı. Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

“2018 yılı ikinci “Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un başkanlığında kamu görevlileri sendikaları konfederasyonları ve sendikaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 7 Aralık 2018 Cuma günü saat 15.00'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Her yıl düzenli olarak iki kez toplanan “Kamu Personeli Danışma Kurulu” nda kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, kamu yönetiminin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime daha etkin bir şekilde katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

4688 sayılı Kanunun 21 inci maddesi uyarınca, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda toplu sözleşme konularının ve kurumsal konuların dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular değerlendirilmektedir.

KAMU-SEN: BÜTÜN SORUNLARI MASAYA TAŞIYACAĞIZ

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci toplantı öncesi açıklamasında "KPDK toplantısında bütün sorunları masaya taşıyacağız. Ek gösterge, sözleşmeliler, yardımcı hizmetler, ek zam bunlardan sadece bazıları. Birileri bizi masada istemese de biz kamu çalışanlarının hakları için mücadele edeceğiz." dedi.

Kamu-Sen'in başlıca talepleri ise;

----*Ek gösterge uygulamasının yalnızca belli unvanlar için değil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personeline de ek gösterge verilmesinin sağlanması ve ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi

----* Kamu görevlileri ve emeklilere ek zam yapılması

----* Sözleşmeli, geçici ve vekil gibi adlar altındaki güvencesiz personelin kadroya geçirilmesi

----*Vergi dilimlerine ilişkin düzenleme yapılması

----*4/C’li geçici statüden 4/B statüsüne geçen personelin sorunlarını

----*Kamu görevlilerine de emekli ikramiyesi verilmesi oldu.

Kamu-Sen dün de KPDK toplantısı öncesi milyonlarca memuru ilgilendiren taleplerini açıklamıştı.

Kamu-Sen milyonlarca memuru ilgilendiren taleplerini açıkladı! haberi için tıklayınız

MEMUR-SEN: 'EN ÖNEMLİ GÜNDEM 3600'

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul ise daha önceki yaptığı açıklamada 7 Aralık'ta yapılacak yılın son toplantısında en önemli gündem maddesininin 3600 ek gösterge olacakğını ifade etmişti. Ayrıca bunun dışında, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre güncellenmesi ve enflasyon farkıyla ilgili görüşlerin de paylaşılacağını belirtmişti.

Memur-Sen'in taleplerini Tombul şöyle açıklamıştı;

EK GÖSTERGE TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE VERİLSİN

----*3600 Ek Gösterge rakamının yalnızca polis, öğretmen, polis ve din görevlilerini değil, tüm kamu görevlilerini kapsamasını talep ediyoruz.

----*Adil, kapsayıcı ve kamu görevlilerinin aidiyet ve verimliliğinin artması yönünden de oldukça önemli olan ek gösterge konusunun tüm kamuda memnuniyet oluşturacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞMASI GEREKMEKTEDİR

----*Sn. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziranda duyurduğu ek gösterge konusu ile kamuda ciddi bir emeklilik yığılması oluştu. Kamuda sirkülasyonun devamı acısından konunun ivedilikle çözüme kavuşması gerekmektedir.

----*Kadın kamu görevlilerinin özellikle anne olanların istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve desteklenmesi açısından esnek çalışma sisteminin hayata geçirilmesi ve kreşlerin sosyal tesis statüsünden çıkarılarak MEB'e bağlanması gerekmektedir." diyerek tamamladı.


SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.