Koruyucu Gıda Yardımı Yapılan Kamu Görevlileri

Koruyucu Gıda Yardımı Yapılan Kamu Görevlileri

Kamuajans.com - Kamu görevlilerinden bazılarına, toplu sözleşmelerin hükümlerine dayanılarak koruyucu gıda yardımı yapılmaktadır. Yapılacak gıda yardımının cinsi, miktarı ve kimlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurumlar tarafından belirlenmekte olup, bu yardımın işyerinde tüketilmesi şartı da bulunmaktadır.

Kamuajans.com - Toplu sözleşmelerle yapılan düzenlemelere göre, kendilerine koruyucu gıda yardımı yapılması kararlaştırılan kamu görevlilerinden bazıları şunlar:

**Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde bilfiil çalışan personel.

**Ulaştırma Hizmet Kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirleyici, boğucu ve insan sağlığını tehdit eden ortamlarda bilfiil çalışan personel

**Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede bilfiil çalışan personel

**Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil çalışan personel

**Kültür ve Sanat Hizmet Kolunda yer alan restorasyon ve konservasyon müdürlükleri, sanat teknik atölyeleri ve laboratuvarlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil çalışan personel.

Koruyucu gıda yardımı olarak personele verilen gıdanın cins ve miktarının kurumlara göre farklı belirlenmesi de mümkün olabilirken, örneğin bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline fiilen çalıştıkları her bir gün için; yarım kilo yoğurt veya yarım litre ayran veya 100 gram çekirdekli kuru üzüm veya 100 gram tahin helvası veya 100 gram tahin-pekmez şeklinde  koruyucu gıda yardımı yapılıyor. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.