Koncuk'tan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Açıklaması

Koncuk'tan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Açıklaması

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan birçok çalışanın, kadrosu dışında büro memuru olarak çalıştırıldığına dikkat çekerek, “Bu konuda yıllardan beri taleplerimizi toplu sözleşme masasına taşımaktayız. Girişimlerimiz sonucunda zaman zaman Milletvekilleri tarafından teklifler verilmiş ama fiili durum kadro verilerek düzeltilmemiştir” dedi.

Kamuajans.com - Hazırlanan torba yasada böyle bir düzenleme yapılmasını öneren Genel Başkan İsmail Koncuk, “Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının bir defaya mahsus olarak memurluk kadrolarına geçirilmesi hem doğru hem de fiili duruma uygun bir yaklaşım olacaktır” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesi;

“Bir çok kurumda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların çoğunun kadrosu dışında büro memuru olarak çalıştırıldığı herkesin malumudur. Türkiye Kamu-Sen olarak bu arkadaşlarımızın bir defaya mahsus memur olarak atanması yıllardır talebimizdir.

Aslında zaman zaman TBMM'ye yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının, memurluk kadrosuna atanması için milletvekillerince teklifler de verilmiştir. Bu teklifler bugüne kadar gündeme alınmamıştır. Fiili durum, kadro verilerek düzeltilmemiştir.

Şuan hazırlanan torba yasada böyle bir düzenleme yapılarak, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının bir defaya mahsus olarak memurluk kadrolarına geçirilmesi hem doğru hem de fiili duruma uygun bir yaklaşım olacaktır. Israrla istiyoruz.

Dolayısıyla şuan Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan memurların, bir kanun değişikliği ile Genel İdare Hizmetleri(GİH) kadrosuna geçirilmesi hiç de zor olmadığı gibi, adil de olacaktır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.