KHK İhraçları İçin CHP Harekete Geçti

KHK İhraçları İçin CHP Harekete Geçti

KamuAjans.Com-KHK ihraçları gündemdeki yerini koruyor. CHP, OHAL kapsamında KHK'lerle ihraç edilenler için araştırma istedi.CHP, olağanüstü hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilenler ve yaşanan gelişmelerin yarattığı sonuçların tespiti için Meclis araştırması açılmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'nin 94 yıllık geçmişinin en karanlık günlerinden birini, 15 Temmuz 2016'da yaşadığı belirtildi.

Cumhuriyetin kuruluş amacından sapmasının bedelinin, o gün ağır şekilde ödendiği, 246 vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 bin 193 kişinin yaralandığının anımsatıldığı gerekçede, demokrasi karşıtı bu kalkışmanın neden olduğu ağır bedeller kadar önemli derslerin çıkarılmasına da vesile olabilecek nitelikte olduğu vurgulandı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan 5 gün sonra ilan edilen OHAL ile Türkiye'de antidemokratik uygulamaların, kural haline dönüştürüldüğü ileri sürülen gerekçede, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak 3 ay ilan edilen OHAL, uzatmalarla şu ana kadar onuncu ayını doldurmuş durumda. İlan edilme amacı; FETÖ/PDY’ye yönelik kararların gecikmeksizin alınması olarak ifade edilen OHAL döneminde geçen 10 ayda 11 KHK çıkartılarak, OHAL’in amacının dışına çıkıldı. Söz konusu KHK'ler ile 102 bin 551 kamu çalışanının işine son verildi. Kamuda ihraçlar, sadece FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu iddia edilen kişilere yönelik yaşanmadı; iktidarın görüşlerine destek vermeyen sendika ve sivil toplum örgütlerine üye birçok kamu görevlisinin görevi de bu yolla sona erdirildi. 25 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla 11 adet KHK ile ihraç edilen 102 bin 551 kişi, aileleriyle birlikte düşünüldüğünde yüzbinlerce insan ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. OHAL döneminde başta KHK’lerle ihraç edilenler olmak üzere yaşanan gelişmelerin sosyal ve toplumsal dokumuzda yarattığı sonuçların tespit edilip, gerekli önlemlerin alınması için Meclis araştırması açılmasını arz ederiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.