Kamuda Sözleşmeli Sayfası Bir Daha Açılmamak Üzere Kapanmalı

Kamuda Sözleşmeli Sayfası Bir Daha Açılmamak Üzere Kapanmalı

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Teşkilat Buluşmaları" çerçevesinde Muğla’da üyelerimizle ve kamu çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda sendikalarımızın genel başkanları, genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve il temsilcilerimiz ile çok sayıda üyemiz hazır bulundu.

Kamuajans.com - Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Önder Kahveci, çalışma hayatında öne çıkan başlıklara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sözleşmelilere kadro kampanyamızı değerlendiren Kahveci, “sözleşmeli sayfası artık kapansın” dedi. Kahveci, “yakın zamanda başlattığımız dilekçe kampanyasına büyük bir katılım oldu. Genel merkezimize 30 binin üzerinde ıslak imzalı dilekçe geldi. Bizler de bu dilekçeleri Başbakanlığa gönderdik. Ortaya çıkan bir hassasiyete yetkililerin daha fazla duyarsız kalmaması gerekiyor. 100 binin üzerinde sözleşmeli personel ailelerinden ayrı, terfi hakkı olmaksızın olumsuz şartlarda çalışıyor. Bu adaletsizliğe son vermek bir insanlık görevi haline gelmiştir. Yetkililerinden bu denli tepki çeken bu uygulamayı sonlandırarak sözleşmeli defterini bir daha açılmamak üzere kapanmasını istiyoruz” dedi.

Kamudaki ek gösterge tartışmalarını da değerlendiren Genel Başkan Kahveci, “seçimlere birkaç gün kala ek gösterge konusundaki iktidarın vaadi tüm kamu çalışanları nezdinde genişletilmeli ve bir müjde verilmelidir” dedi. Kahveci, “ek gösterge konusunda atılan adımı olumlu bulmakla birlikte, bu vaadin tüm kamu çalışanları açısından genişletilmesi ve ek göstergelerin bütün kamu çalışanları için yeniden düzenlenmesini özellikle ek gösterge alamayan personele verilmesi ve bütün ek göstergelerin 800’er puan arttırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi konusunun olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Genel Başkan Kahveci, “ancak bu düzenlemenin bir ayağı eksik kalmıştır. Enflasyon karşısında en çok ezilen, büyümeden hak ettiği payı alamayan, ekonomik krizlerin bütün yükünü çeken memurların da bayram ikramiyesinin hak ettiği unutulmamalıdır. Adaletin yerini bulması için memurlara da bayram ikramiyesi verilmelidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.