Kamuda Dizayn Eşitlik ve Liyakat İlkelerine Göre Yapılmalı

Kamuda Dizayn Eşitlik ve Liyakat İlkelerine Göre Yapılmalı

Kamuajans.Com – Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklama ile ''Madem ki bu trende hepimiz varız. Hepimizde bu devletin çalışanıyız. Öyleyse eşitlik ve liyakat ilkelerine göre kamu dizayn edilmelidir'' açıklamasında bulundu.

Türkiye Kamu-Sen olarak Türkiye’nin yaşadığı zorlu süreçte milli birlik ve beraberlik adına çok çilelere katlandık, sabrettik

Fakat memleketi yönetenlerin ısrarla birlik ve beraberlik vurgusunu yapmasına rağmen, kamuda halen ayrımcılık, baskı, adam kayırmacılık ve liyakati es geçme gibi uygulamaların sürdüğünü görüyoruz.

Ülkemiz bu işlerin nelere neden olduğunu çok acı tecrübeler yaşayarak görmüştür.

Kamuda birlik ve beraberliği yok ediyorlar. Bu işlerin bilerek yapılması tam anlamıyla ihanettir. Kamuda bu ihanete bir son verilmesi gerekir. Türkiye Kamu-Sen olarak defalarca bu konuyu dile getirmemize rağmen birkaç cılız örnek dışında bir düzelme göremedik.

Siyasetten beklentimiz kamudaki ayrımcılığa, adam kayırmacılığa bir son vermesidir.

Madem ki bu trende hepimiz varız. Hepimizde bu devletin çalışanıyız. Öyleyse eşitlik ve liyakat ilkelerine göre kamu dizayn edilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.