Kamuda Bütüncül Bir Yapı Oluşturacağız

Kamuda Bütüncül Bir Yapı Oluşturacağız

KamuAjans.Com-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi.

Best FM'de "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Bakan Müezzinoğlu, kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek, bu konuda hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diye konuştu.

"1,5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ"

Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli destekler vereceğine işaret ederek, "Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağız. Bunun adı 'Süper İstihdam Teşviki'dir. Bu kapsamda 1,5 milyon kişilik istihdama destek vereceğiz." diye konuştu.

"Büyükanne Projesi"ne ilişkin de bilgiler de veren Müezzinoğlu, vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bunların da 11 bin 200'ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.